Crnadak poručio: Sigurna pobjeda

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak gostujući u emisiji „Novi dan“ na N1 televiziji istakao je da je blokada puteva u Republici Srpskoj zbog povećanja cijene goriva itekako važna tema kojoj se mora posvetiti adekvatna pažnja.

Bosna i Hercegovina 13.06.2018 | 10:51
Crnadak poručio: Sigurna pobjeda
„Na ovo smo upozoravali kada se raspravljalo o uvođenju akciza. Sasvim je razumljiva ovakva reakcija građana i bila je i više nego očekivana. Vlada RS je u četvrtak najavila razmatranje oko smanjenja cijene goriva, a to je dokaz da su građani koji protestuju bili u pravu“, rekao je Crnadak.

Što se tiče kandidata za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima, ministar Crnadak je istakao da je tu situacija prilično jasna, te da Vukota Govedarica odnosi sigurnu pobjedu.

„Nama je jednako važno da Ivanić i Govedarica odnesu pobjedu na predstojećim izborima. Srpskoj trebaju promjene na ekonomskom planu, privlačenje stranih investicija i, prvenstveno, zaustavljanje ogromnog odliva stanovništva iz zemlje. Da bi se sve ovo realizovalo mora doći do promjene vlasti. Vrijeme je da se otvori put novoj, poštenoj vladi koja će sa malo promjena život u Republici Srpskoj učiniti mnogo boljim“, naglašava ministar Crnadak.

Na pitanje da prokomentariše Dodikovu izjavu da se neće kretati po Federaciji BiH kada postane član Predsjedništva BiH, ministar Crnadak je zamolio voditeljku da pređe na drugo pitanje, jer, kako kaže, Dodik sigurno neće biti član Predsjedništva BiH.

Osvrnuvši se na pitanje izmjene izbornog zakona u BiH, ministar je rekao da je sada već izvjesno da tih izmjena neće biti. Jedino što je izvjesno su pregovori oko popunjavanja Doma naroda, a da nakon toga nove strukture vlasti trebaju predano i veoma detaljno raditi na izmjeni izbornog zakona.

Upitan o aktuelnoj situaciji hapšenja bh. državljanina u Turskoj, ministar je rekao da je Ambasada BiH u Turskoj učinila sve da pruži neophodnu pomoć Selmiru Mašetoviću, bosanskohercegovačkom studentu koji je u Turskoj uhapšen pod sumnjom da je povezan sa organizacijom Fetulaha Gulena, FETO.

„Turska veoma detaljno provjerava sva dešavanja koja su vezana za organizaciju FETO. Epilog toga je bilo hapšenje našeg državljanina koji je uhapšen pod sumnjom da je član organizacije FETO. Drago mi je da je Mašetović pušten da se brani sa slobode. Naša Ambasada u Turskoj je učinila sve da naš državljanin dobije adekvatnu pomoć“, rekao je ministar Crnadak.

Kada je riječ o migrantskoj krizi i sve većem broju migranata u BiH, Crnadak je istakao da bi zatvaranje granica moglo imati domino efekat jer to povlači i druge zemlje da učine isto, te da se u BiH se ova kriza može držati pod kontrolom ako sve institucije budu radile svoj posao i ako bude koordinisane saradnje sa regionom i zemljama EU.

Kada je riječ o informacijama da u BiH dolazi 40 britanskih vojnika, Crnadak je istakao da aktuelna vlast plasira sve te informacije kako bi stvorili neke vještačke teme, jer sva dosadašnja istraživanja pokazuju drastičan pad vladajuće koalicije.

Ministar Crnadak se takođe osvrnuo na pitanje državne imovine BiH u Hrvatskoj i istakao da se ovo pitanje nije tretiralo na pravi način.

„Ne radi se ni o kakvoj otimačini, niti je riječ o bilo kakvoj zavjeri. Bitno je da se razgraniči šta je državna imovina, a šta imovina koja je pripadala određenim firmama. Ovo do sada nije bila tema bilateralnih razgovora sa Republikom Hrvatskom, ali sam siguran da neće biti nikakvih nasilnih otimanja i da ćemo imati aekvatnu saradnju sa Hrvatskom kada su ove teme u pitanju“, naglašava Crnadak.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Па

13.06.2018 09:26

Којем оном тамо или овом вамо?

ODGOVORITE
Name

SAMY

13.06.2018 11:56

I opet će na kraju biti pokrali nas, koristili sluzbene helikoptere za izbore i bla bla, mi u sustini ne znamo šta hoćemo. Jel mi hoćemo samo da Mile ode ili imamo neki plan, ako hoćemo samo da Mile ode onda mi nikakav plan nemamo a opozicija ima plan samo da ona zasjedne, da se razumijemo o vlasti mislim sve najgore.

Name

Šij

13.06.2018 10:45

Tako je Igore. Narod je progledao. Dosta su nas manipulisali. Idemo do konačne pobjede, odnosno do oslobođenja. POZ.

ODGOVORITE
Name

SAŠA

13.06.2018 11:06

Svaka čast IGORE, tačno je da ste se čak BORILI protiv povećanja akciza i vidiš šta uradi bahata vlast da sad 3 sata idem sposla kući! GOTOVI SU!

ODGOVORITE
Name

re SAŠA

13.06.2018 12:04

Mislim da ce blokiranje puteva po ovoj vrucini biti kontra produktivno za opoziciju koja ovo organizuje.Nemoj te zabijat glavu u zemlju narod vec gundja da ih maltretirate.A gorivo je najjeftinije u RS kad se uzme okruzenje i sad vi nekog drzite tri sata na putu i misli te da ce glasati za vas,razmislite.

Name

RE SASA

13.06.2018 12:13

TO GOTOVI SU SLUSAM 10 GODINA A DODIK VAS GAZI -A SAD STE GOTOVI OPET

Name

ISTINA

13.06.2018 11:09

ISTINA JE DA STE BILI PROTIV POVEĆANJA I VIDI ŠTA NAM URADIŠE OVI ŠTO GULE KOŽU DA POPUNE BUĐŽET PREKO JADNOG NARODA! DOLE NESPOSOBNA VLAST!

ODGOVORITE
Name

ĐURO

13.06.2018 11:12

Tako je i sad glasam za vas ali ako se pokvarite kao ovi što lažu,10 g. čekati nećemo!Dosta je više gulkoža pa onda oni sposobni a mladi odoše!

ODGOVORITE
Name

Za Dodika i za Željku

13.06.2018 11:42

U oktobru vas čeka neprijatno iznenađenje.Do sad najubjedljiviji poraz,

ODGOVORITE
Name

VID

13.06.2018 17:55

PROGLEDAO NAROD KONAČNO I VIDI ŠTA MU RADE DOK SEBI DIJELE MILIONE JAVNO IZ IRB BANKE! Opet izgleda zato DA SE NEBI DROGIRALI!

Name

Đoko Papak

13.06.2018 16:41

Ja i Jagodnjak glasamo za Zeljku i Doda,ipak smo mi koalicija.....

ODGOVORITE
Name

Đoko Papak

13.06.2018 17:06

Ja i Jagodnjak glasamo za Zeljku i Doda,ipak smo mi koalicija.....

ODGOVORITE
Name

crno na bijelo

14.06.2018 21:37

Ma da ovaj o migrantima 1 rečenicu, Mektić kaže nema nikakvih problema a da li je baš tako: https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=06&dd=13&nav_category=78&nav_id=1403566&utm_source=B92&utm_medium=Box&utm_campaign=Sidebar-Najvise_komentara&utm_content=Poverljiv%20plan:%20Migrante%20u%20Evropu,%20ali%20van%20EU.%20A%20tu%20smo%20mi

ODGOVORITE