Успјешни односи Србије и Турске

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на церемонији отварања Трансанадолијског гасовода Танап у турском граду Ескишехиру да његово присуство на том догађају представља нову, врло видљиву потврду успјешних билатералних односа Србије и Турске, који доприносе како напретку двије земље, тако и западног Балкана.

Свијет 12.06.2018 | 22:26
Успјешни односи Србије и Турске
Вучића је на свечаности дочекао предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган са којим је кратко разговарао.

Предсједник Србије оцијенио је да је изградња Танапа веома важна зато што даје наду да Југоисточна Европа неће остати изолована када је ријеч о великим енергетским пројектима и што ће овај подухват побољшати енергетску повезаност и инвестициону климу.

– Србија жели да види регион који је повезан инфраструктурним пројектима, али истовремено да повезују земље региона са другим земљама – рекао је предсједник Вучић, преносе београдски медији.

Он је подсјетио да свечаности присуствује на позив Ердогана, којем је, као и предсједнику Азербејџана Илхаму Алијевом честитао на том пројекту.

– Дивимо се начину на који је предсједник Ердоган урадио одређене ствари за свој народ и своју земљу. Под вашим руководством Турска ће имати не само добре односе са Азербејџаном, већ и са Србијом – истакао је Вучић, обраћајући се турском колеги.

Танапом ће из Азербејџана кроз Грузију и Турску бити транспортован гас до Италије и Европе, а експерти у Србији се надају да би и Србија у будућности могла имати користи од тог гасовода и прикључити се на један његов дио.



(БН/Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

блбл

12.06.2018 22:04

Не видим насега Бају нигде на слици. Да није болестан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

самуел

12.06.2018 22:52

Срби и турци су браца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рурска

12.06.2018 23:14

Сила је то,Турчин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

13.06.2018 03:23

Пази ово, Додик и Вуциц се воле, а овај нас дрвље и камење на Турску и предсједника, док Се Вуцко хвали добрим односима и посјетама са Турском... паметноме доста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

13.06.2018 03:37

Добри односи између Вучића и Ердогана, ноћна мора за Додиг Милорада. Јер , лик који каже да је БИХ измишљена творевина и да њега неинтересује сам себе искључује из овог односа . То њега мучи , јер Вучић је као што би врх СНСД-е ракао , битан чимбеник политике у РС , а однос Вучић -Ердоган руши осовину Бања Лука-Мостар у преводу , ХДЗ -са Филијалом у РС , СНСД-е, на челу са Цвијановић Жељком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бг

13.06.2018 04:40

А Додик није позван ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

13.06.2018 05:01

Не видјех Милета на церемонији отварања гасовода или он не зели имати посла са Турцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Музиме

13.06.2018 05:10

Ово је битно дасе несто корисно ради а не дасе сири национализам и мрзња.Треба засукати рукаве пљунути у саке и поцети несто корисно Радити. Америка и кореја се могу договороти а ми сака јада несто паметујемо.Сви нас исмијавају и праве будале од нас.Ми на балкану требамо имати добросусједске односе и непетљатисе у туде дрзавне територија.Зато свак засе траву Оасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пипишанко

13.06.2018 07:42

Незнам зашто пољопривредници из РСа не реагују на онако глупе изјаве Додика о Турској кад они живе од извоза меса и пољопривредних производа у Турску.Зар нису свјесни да би ставули "кљуц у браву"да им није Шаровића и наклоности Турске овум просторима.Додик чека погодан моменат да баци неколико националистичких бомбуша и да " нахрани"неуки пук(нови израз под утицаје брата Човића)што је до сада било довољно за побједу.Ваљда је народу досло из гузице у главу???