Звезди од Фримпонга 300.000 евра!

Брзоноги дефанзивац договорио се са новим клубом. . .  Фримпонг у Мађарској, Звезди 300. 000 евра! Црвено-бели продали штопера из Гане.

Фудбал 13.06.2018 | 16:45
Звезди од Фримпонга 300.000 евра!
Најављивало се дуже време, преговори очигледно нису били лаки, али оно што је најважније завршено је на задовољство све три стране! Црвена звезда успела је да се договори са мађарским великаном Ференцварошем око обештећења за Абрахама Фримпонга на кога Владан Милојевић не рачуна за идућу сезону.

Претходних месеци помињала се цифра од пола милиона евра, но Мађари су очигледно успели да испослују боље услове, па ће се у касу црвено-белих слити 300.000 евра. Српски шампион свакако је у плусу, с обзиром на то да је Фримпонгова слобода у јануару 2017. коштала Звезду 100.000 европских новчаница.  

Навијачи Црвене звезде памтиће брзоногог штопера по врхунском издању у реванш дуелу са Краснодаром. Одиграо је као сат, мада је имао и проблематичне тренутке током стажа на Маракани. Један је од највећих криваца за пораз од Вождовца маја прошле године када  су црвено-бели изгубили титулу. Ове сезоне Фримпонг је одиграо 16 мечева и постигао један гол. Био је у сенци Бабића, Ле Талека и Савића, па је било за очекивати да потражи нову средину. 

Трансфер Фримпонга у Ференцварош требало би да да буде закључен већ током ове недеље. 

Подсетимо, за услуге момка из Гане била је заинтересована и Војводина, али Црвена звезда није прихватила понуду Новосађана послату пре неколико недеља. 

Оно што је даље пред црвено-белима јесте проналажење адекватне замене за Ле Талека, па и алтернативе која би ускочила у копачке Абрахама Фримпонга. Што ће рећи да су штопери сада горуће питање за челнике српског шампиона. Наводно, разговори са Немањом Милуновићем су пред колапсом, па се Звезда окреће неким решењима из иностранства. 

Такође, иако је стигао Дејан Мелег, Звездан Терзић и Митар Мркела капиталца на месту "десетке" лове ван граница Србије. 

Није се дуго Абрахам Фримпонг задржао у Црвеној звезди. После годину и по дана сарадње, договорен је растанак.

Нови клуб 25-годишњег штопера из Гане биће Ференцварош, а црвено-бели ће овим трансфером зарадити 300.000 евра.

Сасвим солидна цифра за играча који је прошле сезоне у ротацији тренера Владана Милојевића био тек четврти избор, после Ле Талека, Савића и Бабића.

Фримпонг, који је после фудбалског школовања у италијанској Вићенци играо само за српске клубове Војводину, Напредак и Звезду, међу навијачима црвено-белих остаће упамћен по сјајној партији у Београду против Краснодара, када су се црвено-бели победом 2:1 домогли Лиге Европе.

Његов одлазак оставља српског шампиона са само двојицом штопера - Вујадином Савићем и Срђаном Бабићем - па је зато довођење играча на тој позицији у клубу подвучено као примарно. Могуће је да избор буде Душан Цветиновић, о чему ће се знати наредних дана.

Пре Фримпонга, Звезду су у у овом прелазном року напустили Урош Рачић (Валенсија), Лука Аџић (Андерлехт), Лука Илић (Манчестер сити), Дамијен Ле Талек, Мичел Доналд, Дамир Кахриман (истекли уговори) и Душан Анђелковић (крај каријере).

Дошли су Душан Јованчић (Војводина) и Дејан Мелег (Кајзери), а ускоро се очекује и Никола Стојиљковић (Брага).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар