Zvezdi od Frimponga 300.000 evra!

Brzonogi defanzivac dogovorio se sa novim klubom. . .  Frimpong u Mađarskoj, Zvezdi 300. 000 evra! Crveno-beli prodali štopera iz Gane.

Fudbal 13.06.2018 | 16:45
Zvezdi od Frimponga 300.000 evra!
Najavljivalo se duže vreme, pregovori očigledno nisu bili laki, ali ono što je najvažnije završeno je na zadovoljstvo sve tri strane! Crvena zvezda uspela je da se dogovori sa mađarskim velikanom Ferencvarošem oko obeštećenja za Abrahama Frimponga na koga Vladan Milojević ne računa za iduću sezonu.

Prethodnih meseci pominjala se cifra od pola miliona evra, no Mađari su očigledno uspeli da isposluju bolje uslove, pa će se u kasu crveno-belih sliti 300.000 evra. Srpski šampion svakako je u plusu, s obzirom na to da je Frimpongova sloboda u januaru 2017. koštala Zvezdu 100.000 evropskih novčanica.  

Navijači Crvene zvezde pamtiće brzonogog štopera po vrhunskom izdanju u revanš duelu sa Krasnodarom. Odigrao je kao sat, mada je imao i problematične trenutke tokom staža na Marakani. Jedan je od najvećih krivaca za poraz od Voždovca maja prošle godine kada  su crveno-beli izgubili titulu. Ove sezone Frimpong je odigrao 16 mečeva i postigao jedan gol. Bio je u senci Babića, Le Taleka i Savića, pa je bilo za očekivati da potraži novu sredinu. 

Transfer Frimponga u Ferencvaroš trebalo bi da da bude zaključen već tokom ove nedelje. 

Podsetimo, za usluge momka iz Gane bila je zainteresovana i Vojvodina, ali Crvena zvezda nije prihvatila ponudu Novosađana poslatu pre nekoliko nedelja. 

Ono što je dalje pred crveno-belima jeste pronalaženje adekvatne zamene za Le Taleka, pa i alternative koja bi uskočila u kopačke Abrahama Frimponga. Što će reći da su štoperi sada goruće pitanje za čelnike srpskog šampiona. Navodno, razgovori sa Nemanjom Milunovićem su pred kolapsom, pa se Zvezda okreće nekim rešenjima iz inostranstva. 

Takođe, iako je stigao Dejan Meleg, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela kapitalca na mestu "desetke" love van granica Srbije. 

Nije se dugo Abraham Frimpong zadržao u Crvenoj zvezdi. Posle godinu i po dana saradnje, dogovoren je rastanak.

Novi klub 25-godišnjeg štopera iz Gane biće Ferencvaroš, a crveno-beli će ovim transferom zaraditi 300.000 evra.

Sasvim solidna cifra za igrača koji je prošle sezone u rotaciji trenera Vladana Milojevića bio tek četvrti izbor, posle Le Taleka, Savića i Babića.

Frimpong, koji je posle fudbalskog školovanja u italijanskoj Vićenci igrao samo za srpske klubove Vojvodinu, Napredak i Zvezdu, među navijačima crveno-belih ostaće upamćen po sjajnoj partiji u Beogradu protiv Krasnodara, kada su se crveno-beli pobedom 2:1 domogli Lige Evrope.

Njegov odlazak ostavlja srpskog šampiona sa samo dvojicom štopera - Vujadinom Savićem i Srđanom Babićem - pa je zato dovođenje igrača na toj poziciji u klubu podvučeno kao primarno. Moguće je da izbor bude Dušan Cvetinović, o čemu će se znati narednih dana.

Pre Frimponga, Zvezdu su u u ovom prelaznom roku napustili Uroš Račić (Valensija), Luka Adžić (Anderleht), Luka Ilić (Mančester siti), Damijen Le Talek, Mičel Donald, Damir Kahriman (istekli ugovori) i Dušan Anđelković (kraj karijere).

Došli su Dušan Jovančić (Vojvodina) i Dejan Meleg (Kajzeri), a uskoro se očekuje i Nikola Stojiljković (Braga).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar