Тестови: Пољаци и Јапанци спремни за СП!

Кад Јапанци додају гас. . . ! Генералка успела.  Пољаци су спремни, Лева наместио нишан! Литванци као топовска храна. . .

Фудбал 12.06.2018 | 20:55
Тестови: Пољаци и Јапанци спремни за СП!
Јапанци имају чему да се надају. Генерално, они се налазе у најслабијој групи Х, али ако ћемо по реномеу играча и репрезентација, испред њих су и Колумбија и Пољска, па чак и Сенегал. Међутим, ако ћемо по последњем утиску могла би чета селектора Нишина многима да запржи чорбу. 

У генералној проби пред пут у Русију, Јапанци су савладали Парагвај (4:2), који је глумио њиховог првог ривала Колумбију. Јужноамериканци су повели сјајним поготком Оскара Ромера у 32. минуту. Колико су били лоши у првом, толико су се домаћи растрчали у другом делу. Такаши Инуи режирао је преокрет у свега 12 минута (51. и 63. минут. Два пута га је посложио Шинђи Кагава, а везиста Еибара прецизним шутевима изван казненог простора матирао голмана Парагваја. 

Меч је био решен када је нападач гостију Федерико Сантандер постигао у аутогол у 77. минуту. У жељи да помогне својим дефанзивцима вратио се код једног корнера и неспретно реаговао. 

Јапан је одличну игру у наставку крунисао и четвртим поготком у надокнади времена. Кагава је промешао одбрану ривала и лепим ударцем поставио коначан резултат. 

Јапан је играо у саставу: Хигашигучи, Ендо, Уеда, Шођи, Сакаи - Јамагучи, Шибасаки - Муто, Кагава, Инуи - Оказаки. Парагвај: Виверос, Бенитез Домингез, Портиљо, Балбуена, Мухика, Ортиз, Бареиро, Санчез Гереро, Лусена, Виљамајор, Сантандер. 



Пољаци су спремни, Лева наместио нишан! Литванци као топовска храна...

Реми са Б селекцијом Чилеа, те ранији порази од Нигерије и Мексика пољуљали су самопоуздање Пољацима уочи старта Мундијала, али оно смо им се без сваке сумње вратило после данашњег убедљивог тријумфа над Литванијом - 4:0. 

Литванци сасвим сигурно нису право мерило квалитета за Роберта Левандовског и друштво, међутим пред пут на велико такмичење и те како је важно бити распуцан у генералној проби. Лева је пјош приде наместио нишанске справе, постигао два гола и потврдио да ће у Русији бити главни адут Адама Навалке. 

У свему су Пољаци надвисили Литванцију. Имали су много већи посед лопте (60:40), много више удараца ка голу, неупоредиво више опасних акција... Прва два поготка дело су нападача Бајерна и прве звезде пољског састава. Онај други показао да је и слободне ударце усавршио, те да сада врло озбиљно може да прети и из прекида, а не само када се нађе у шеснаестерцу. Трећи погодак дело је младог везисте из Сампдорије Давида Ковнацког, а све после јако лепе акције и неколико додавања кроз средину. 

Тачку на овај сусрет ставио је Куба Блашчиковски са беле тачке. 

Занимљиво да је Навалка значајно изменио састав у односу на утакмицу против Чилеа. тако су нека од најзвучнијих имена овог тима остала на клупи попут Гросицког, Зјелинског, Пишчека, голмана Шченснија...

Остаје нам да видимо да ли је то само варка за Сенегалце, првог ривала Пољака у Русији, или је поменутима дошао главе тај неочекивани реми са Чилеанцима. 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар