Testovi: Poljaci i Japanci spremni za SP!

Kad Japanci dodaju gas. . . ! Generalka uspela.  Poljaci su spremni, Leva namestio nišan! Litvanci kao topovska hrana. . .

Fudbal 12.06.2018 | 20:55
Testovi: Poljaci i Japanci spremni za SP!
Japanci imaju čemu da se nadaju. Generalno, oni se nalaze u najslabijoj grupi H, ali ako ćemo po renomeu igrača i reprezentacija, ispred njih su i Kolumbija i Poljska, pa čak i Senegal. Međutim, ako ćemo po poslednjem utisku mogla bi četa selektora Nišina mnogima da zaprži čorbu. 

U generalnoj probi pred put u Rusiju, Japanci su savladali Paragvaj (4:2), koji je glumio njihovog prvog rivala Kolumbiju. Južnoamerikanci su poveli sjajnim pogotkom Oskara Romera u 32. minutu. Koliko su bili loši u prvom, toliko su se domaći rastrčali u drugom delu. Takaši Inui režirao je preokret u svega 12 minuta (51. i 63. minut. Dva puta ga je posložio Šinđi Kagava, a vezista Eibara preciznim šutevima izvan kaznenog prostora matirao golmana Paragvaja. 

Meč je bio rešen kada je napadač gostiju Federiko Santander postigao u autogol u 77. minutu. U želji da pomogne svojim defanzivcima vratio se kod jednog kornera i nespretno reagovao. 

Japan je odličnu igru u nastavku krunisao i četvrtim pogotkom u nadoknadi vremena. Kagava je promešao odbranu rivala i lepim udarcem postavio konačan rezultat. 

Japan je igrao u sastavu: Higašiguči, Endo, Ueda, Šođi, Sakai - Jamaguči, Šibasaki - Muto, Kagava, Inui - Okazaki. Paragvaj: Viveros, Benitez Domingez, Portiljo, Balbuena, Muhika, Ortiz, Bareiro, Sančez Gerero, Lusena, Viljamajor, Santander. 



Poljaci su spremni, Leva namestio nišan! Litvanci kao topovska hrana...

Remi sa B selekcijom Čilea, te raniji porazi od Nigerije i Meksika poljuljali su samopouzdanje Poljacima uoči starta Mundijala, ali ono smo im se bez svake sumnje vratilo posle današnjeg ubedljivog trijumfa nad Litvanijom - 4:0. 

Litvanci sasvim sigurno nisu pravo merilo kvaliteta za Roberta Levandovskog i društvo, međutim pred put na veliko takmičenje i te kako je važno biti raspucan u generalnoj probi. Leva je pjoš pride namestio nišanske sprave, postigao dva gola i potvrdio da će u Rusiji biti glavni adut Adama Navalke. 

U svemu su Poljaci nadvisili Litvanciju. Imali su mnogo veći posed lopte (60:40), mnogo više udaraca ka golu, neuporedivo više opasnih akcija... Prva dva pogotka delo su napadača Bajerna i prve zvezde poljskog sastava. Onaj drugi pokazao da je i slobodne udarce usavršio, te da sada vrlo ozbiljno može da preti i iz prekida, a ne samo kada se nađe u šesnaestercu. Treći pogodak delo je mladog veziste iz Sampdorije Davida Kovnackog, a sve posle jako lepe akcije i nekoliko dodavanja kroz sredinu. 

Tačku na ovaj susret stavio je Kuba Blaščikovski sa bele tačke. 

Zanimljivo da je Navalka značajno izmenio sastav u odnosu na utakmicu protiv Čilea. tako su neka od najzvučnijih imena ovog tima ostala na klupi poput Grosickog, Zjelinskog, Piščeka, golmana Ščensnija...

Ostaje nam da vidimo da li je to samo varka za Senegalce, prvog rivala Poljaka u Rusiji, ili je pomenutima došao glave taj neočekivani remi sa Čileancima. 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar