Усвојен извјештај о раду начелника

Данашња сједница Скупштине општине Србац  почела је свечаном заклетвом новог одборника  Народног демократског покрета Бранислава Савића, којем је  одборнички мандат потврдила Централна изборна комисија БиХ  због  ангажовања  досадашњег одборника ове партије Горана Ћосића  у  Министарству цивилних послова БиХ.

Република Српска 12.06.2018 | 20:42
Усвојен извјештај о раду начелника
Пред србачким одборницима био је и извјештај о раду начелника општине Србац Младјана Драгосављевића за прошлу годину, којег је скупштинска већина  СНСД-ДНС  са још  два одборника опозиције оцијенила позитивно. Против извјештаја било је осам одборника опозиционог блока. Они су били незадовољни тиме што  у прошлој години  нису реализовани неки обећани пројекти од стране предсједника Милорада Додика и министарке Сребренке Голић. Ријеч је о реконструкцији и модернизацији  пута Црнаја – Шешковци и Ситнеши – Срдјевићи. 

„Сребренка Голић је обећала  помоћ од 400.000 КМ за чишћење и уредјење канала и  рјешавање неких еколошких проблема, али од тога нема ништа“, рекао је Мићо Малбашић , одборник ПДП-а. Одборница СДС-а  Мара Цвијановић Делевић се интересовала  за судбину средстава добијених од Србије, изражавајући сумњу да ће бити намјенски искориштена.

Начелник Младјан Драгосављевић је рекао да је задовољан радом и оствареним резултатима  имајући у виду  стање које је затекао када је  дошао на ову функцију.



„Стабилизација буџета, измиривање кредитних и других обавеза, консолидација пословања јавних предузећа и установа. подстицање привредних активности, чиме је запослено 135 нових радника, те побољшање живота социјалних и борачких категорија били су приоритети рада у прошлој години“, казао је Драгосављевић. Он је истракао и  успјешну сарадњу са вишим нивоима власти и значајну помоћ Владе у рјешавању неких проблема.

Када је ријеч о извршењу буџета у прошлој години, речено је да је он имао, углавном, стабилизациону и социјалну компоненту, али је и поред тога било инвестиционих улагања у путну инфраструктуру и водопривредне објекте.  Кроз разне уштеде обавезе су смањене за око 500 хиљада марака.  Из опозиције се нису сложили да су прављене уштеде и замјерили што су пробијене неке ставке, нарочито код исплате личних доходака у органима управе.  Уз то општина се и даље задужује краткорочним кредитима и емисијом обвезница, нагласили су опозиционари.

Због тога су били против давања сагласности о  задужењу  КП Водовод  путем обвезница у износу од 1,250.000 КМ за репрограмирање  доспјелих  обавеза према Пореској упуправи, банкама  и добављачима.  У знак протеста нису присуствовали гласању,  па је одлука донесена са  15 гласова одборника СНСД и ДНС-а.Након ове тачке одборници СДС-а, ПДП-а, СП и НДП-а  учествовали су у наставку рада сједнице.

(БН/С. К.)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

YYY

12.06.2018 19:04

Ви сте накрај свијета по ставовима и схватањима. Док вам је Миле идоле, ви сте колективно без мозга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

12.06.2018 19:30

Одборницима снсда у Српцу маца појела језик. Све дјеца и климоглавци, нико ниста не прица. Опозиција их разапиње у скупстини опстине. Како вас није срамота? Спремите се мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро Која

12.06.2018 20:32

Није тацно. Казу ста им тата казе. А зна се ко је тата. И Младји и њима.

Name

Хаха

12.06.2018 20:49

Прица се да проф. Мара дрзи лекције нацелнику и позицији у скупстини. Не знам је л истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

12.06.2018 21:03

Не допире њима то до мозга. Или не разумију или не смију разумјети ?

Name

Зана

12.06.2018 21:14

Зена се разумије у многе ствари, зели да Србац напредује.Прица се да јој је свака дискусија на мјесту, без омаловазавања било кога.Поносна сам на своју бивсу професорицу.

Name

Студент из Ниша

13.06.2018 04:27

Никад лошија власт. Није ни чудо када их више од пола има купљене дипломе. Шта су смислили мајко мила.

Name

Прица

13.06.2018 15:16

Прица се да се цак и Чак Норис тресао када је цуо да у Европи, на Балкану у Републици Српској у градицу звани Србац постоји извјесна Мара која посједује све те неописиве способности и вјестине. Прица се и да је ту прицу подјелио и са осталим "великанима" са савјетом да се смакну са пута ако Мара наидје њиховим путем. Исто тако се прица се да су због Маре Трамп и Путин обавили хитан телефонски разговор. Јос се не зна ста су договорили, али медији спекулису да це наступи према Балкану и Мари бити помирљиви да не би слуцајно изазвали Марин бијес. Ипак цитајуци коментаре са бн знају како су просли одборници снсда у дискусијама са Маром па не зеле да се и њима то деси.

Name

Ре прица

13.06.2018 20:33

Овај Прича сто прича причу,, е тај је пријатељ од Чак Нориса,, да ли имас своју главу, па да мислис њоме, а не да млатиш глупости.