Usvojen izvještaj o radu načelnika

Današnja sjednica Skupštine opštine Srbac  počela je svečanom zakletvom novog odbornika  Narodnog demokratskog pokreta Branislava Savića, kojem je  odbornički mandat potvrdila Centralna izborna komisija BiH  zbog  angažovanja  dosadašnjeg odbornika ove partije Gorana Ćosića  u  Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Republika Srpska 12.06.2018 | 20:42
Usvojen izvještaj o radu načelnika
Pred srbačkim odbornicima bio je i izvještaj o radu načelnika opštine Srbac Mladjana Dragosavljevića za prošlu godinu, kojeg je skupštinska većina  SNSD-DNS  sa još  dva odbornika opozicije ocijenila pozitivno. Protiv izvještaja bilo je osam odbornika opozicionog bloka. Oni su bili nezadovoljni time što  u prošloj godini  nisu realizovani neki obećani projekti od strane predsjednika Milorada Dodika i ministarke Srebrenke Golić. Riječ je o rekonstrukciji i modernizaciji  puta Crnaja – Šeškovci i Sitneši – Srdjevići. 

„Srebrenka Golić je obećala  pomoć od 400.000 KM za čišćenje i uredjenje kanala i  rješavanje nekih ekoloških problema, ali od toga nema ništa“, rekao je Mićo Malbašić , odbornik PDP-a. Odbornica SDS-a  Mara Cvijanović Delević se interesovala  za sudbinu sredstava dobijenih od Srbije, izražavajući sumnju da će biti namjenski iskorištena.

Načelnik Mladjan Dragosavljević je rekao da je zadovoljan radom i ostvarenim rezultatima  imajući u vidu  stanje koje je zatekao kada je  došao na ovu funkciju.



„Stabilizacija budžeta, izmirivanje kreditnih i drugih obaveza, konsolidacija poslovanja javnih preduzeća i ustanova. podsticanje privrednih aktivnosti, čime je zaposleno 135 novih radnika, te poboljšanje života socijalnih i boračkih kategorija bili su prioriteti rada u prošloj godini“, kazao je Dragosavljević. On je istrakao i  uspješnu saradnju sa višim nivoima vlasti i značajnu pomoć Vlade u rješavanju nekih problema.

Kada je riječ o izvršenju budžeta u prošloj godini, rečeno je da je on imao, uglavnom, stabilizacionu i socijalnu komponentu, ali je i pored toga bilo investicionih ulaganja u putnu infrastrukturu i vodoprivredne objekte.  Kroz razne uštede obaveze su smanjene za oko 500 hiljada maraka.  Iz opozicije se nisu složili da su pravljene uštede i zamjerili što su probijene neke stavke, naročito kod isplate ličnih dohodaka u organima uprave.  Uz to opština se i dalje zadužuje kratkoročnim kreditima i emisijom obveznica, naglasili su opozicionari.

Zbog toga su bili protiv davanja saglasnosti o  zaduženju  KP Vodovod  putem obveznica u iznosu od 1,250.000 KM za reprogramiranje  dospjelih  obaveza prema Poreskoj upupravi, bankama  i dobavljačima.  U znak protesta nisu prisustvovali glasanju,  pa je odluka donesena sa  15 glasova odbornika SNSD i DNS-a.Nakon ove tačke odbornici SDS-a, PDP-a, SP i NDP-a  učestvovali su u nastavku rada sjednice.

(BN/S. K.)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

YYY

12.06.2018 19:04

Vi ste nakraj svijeta po stavovima i shvatanjima. Dok vam je Mile idole, vi ste kolektivno bez mozga.

ODGOVORITE
Name

Sramota

12.06.2018 19:30

Odbornicima snsda u Srpcu maca pojela jezik. Sve djeca i klimoglavci, niko nista ne prica. Opozicija ih razapinje u skupstini opstine. Kako vas nije sramota? Spremite se malo.

ODGOVORITE
Name

Miro Koja

12.06.2018 20:32

Nije tacno. Kazu sta im tata kaze. A zna se ko je tata. I Mladji i njima.

Name

Haha

12.06.2018 20:49

Prica se da prof. Mara drzi lekcije nacelniku i poziciji u skupstini. Ne znam je l istina.

ODGOVORITE
Name

Ana

12.06.2018 21:03

Ne dopire njima to do mozga. Ili ne razumiju ili ne smiju razumjeti ?

Name

Zana

12.06.2018 21:14

Zena se razumije u mnoge stvari, zeli da Srbac napreduje.Prica se da joj je svaka diskusija na mjestu, bez omalovazavanja bilo koga.Ponosna sam na svoju bivsu profesoricu.

Name

Student iz Niša

13.06.2018 04:27

Nikad lošija vlast. Nije ni čudo kada ih više od pola ima kupljene diplome. Šta su smislili majko mila.

Name

Prica

13.06.2018 15:16

Prica se da se cak i Čak Noris tresao kada je cuo da u Evropi, na Balkanu u Republici Srpskoj u gradicu zvani Srbac postoji izvjesna Mara koja posjeduje sve te neopisive sposobnosti i vjestine. Prica se i da je tu pricu podjelio i sa ostalim "velikanima" sa savjetom da se smaknu sa puta ako Mara naidje njihovim putem. Isto tako se prica se da su zbog Mare Tramp i Putin obavili hitan telefonski razgovor. Jos se ne zna sta su dogovorili, ali mediji spekulisu da ce nastupi prema Balkanu i Mari biti pomirljivi da ne bi slucajno izazvali Marin bijes. Ipak citajuci komentare sa bn znaju kako su prosli odbornici snsda u diskusijama sa Marom pa ne zele da se i njima to desi.

Name

Re prica

13.06.2018 20:33

Ovaj Priča sto priča priču,, e taj je prijatelj od Čak Norisa,, da li imas svoju glavu, pa da mislis njome, a ne da mlatiš gluposti.