Лопетеги и отказ који је уштедео Реалу 2.000.000!

Краљевски клуб треба да захвали Луису Рубијалесу на одлуци да смени селектора Шпаније.

Фудбал 13.06.2018 | 18:15
Лопетеги и отказ који је уштедео Реалу 2.000.000!
Челници Реала из Мадрида објавили су јуче по подне да ће Ђулен Лопетеги водити њихов тим следеће сезоне. Та вест одјекнула је као бомба у шпанским медијима, а изненадила је и челнике тамошњег Фудбалског савеза, који су то сазанали пет минута пре него што је шампион Европе објавио на својим званичним странама.

Изненадио је Баск многе овом одлуком, посебно ако се зна да је пре само неколико недеља потписао нови уговор до лета 2020. године, у којем постоји и откупна клаузула од 2.000.000 евра, за коју се Реал обавезао да ће исплатити чим се заврши Мундијал у Русији.

Међутим, одлука Луиса Рубијалеса, да отпусти селектора Лопетегија са клупе Шпаније, само два дана уочи прве утакмице на Мундијалу у Русији против Португалије, легла је Реалу као кец на десет, пошто Краљевски клуб сада неће морати да исплати прописано обештећење. Јер Баск је од данас слободан агент, што значи да може без проблема да преговара са другим заинтересованим странама.

Лопетеги се тако враћа клупском фудбалу од 1. јула, а после две године проведене у репрезнтативним водама у којима није осетио горчину пораза у званичним утакмицама. Он ће са Реалом потписати уговор до 30. јуна 2021. године, а како је данас ослобођен обавеза, Баск ће имати неколико недеља да се одмори и припреми за изазове који га очекују у Мадриду.

Очекивања су велика, његов претходник Зинедин Зидан је високо подиграо лествицу освојивши три узастопне Лиге шампиона што ће бити огроман изазов за Лопетегија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар