Lopetegi i otkaz koji je uštedeo Realu 2.000.000!

Kraljevski klub treba da zahvali Luisu Rubijalesu na odluci da smeni selektora Španije.

Fudbal 13.06.2018 | 18:15
Lopetegi i otkaz koji je uštedeo Realu 2.000.000!
Čelnici Reala iz Madrida objavili su juče po podne da će Đulen Lopetegi voditi njihov tim sledeće sezone. Ta vest odjeknula je kao bomba u španskim medijima, a iznenadila je i čelnike tamošnjeg Fudbalskog saveza, koji su to sazanali pet minuta pre nego što je šampion Evrope objavio na svojim zvaničnim stranama.

Iznenadio je Bask mnoge ovom odlukom, posebno ako se zna da je pre samo nekoliko nedelja potpisao novi ugovor do leta 2020. godine, u kojem postoji i otkupna klauzula od 2.000.000 evra, za koju se Real obavezao da će isplatiti čim se završi Mundijal u Rusiji.

Međutim, odluka Luisa Rubijalesa, da otpusti selektora Lopetegija sa klupe Španije, samo dva dana uoči prve utakmice na Mundijalu u Rusiji protiv Portugalije, legla je Realu kao kec na deset, pošto Kraljevski klub sada neće morati da isplati propisano obeštećenje. Jer Bask je od danas slobodan agent, što znači da može bez problema da pregovara sa drugim zainteresovanim stranama.

Lopetegi se tako vraća klupskom fudbalu od 1. jula, a posle dve godine provedene u reprezntativnim vodama u kojima nije osetio gorčinu poraza u zvaničnim utakmicama. On će sa Realom potpisati ugovor do 30. juna 2021. godine, a kako je danas oslobođen obaveza, Bask će imati nekoliko nedelja da se odmori i pripremi za izazove koji ga očekuju u Madridu.

Očekivanja su velika, njegov prethodnik Zinedin Zidan je visoko podigrao lestvicu osvojivši tri uzastopne Lige šampiona što će biti ogroman izazov za Lopetegija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar