Да ли је вријеме за продају Рахима Стерлинга?

Пропали преговори Грађана и крилног нападача око новог уговора!

Фудбал 17.06.2018 | 09:00
Да ли је вријеме за продају Рахима Стерлинга?
Од завршетка сезоне у којој је суверено освојио Премијер лигу, Манчестер Сити је кренуо у акцију обнављања уговора својих најистакнутијих првотимаца. Међутим, са некима то не иде баш тако лако, као на пример са крилним нападачем Рахимом Стерлингом (23), чија будућност на Етихаду више није тако извесна.

Британски Скај преноси овог јутра да две стране нису успеле да се договоре око продужења сарадње која истиче у јуну 2020. године. И Сити и Стерлинг тренутно су миљама далеко од жељеног споразума, наравно запело је око плате, а поновни сусрети изасланика две стране нису заказани, што наговештава буран наставак романсе, а можда чак и растанак.

Стерлинг данас по подне са саиграчима из репрезентације Енглеске креће пут Русије на Светско првенство, а сигурно је и да пуца од самопоуздања након фантастичне сезоне у којој је постигао 23 поготка за Грађане у свим такмичењима.

У Ситију су се надали да би нови уговор могао да буде потписан пре почетка Мундијала, чиме биСтерлинг аутоматски продужио боравак у Манчестеру до јуна 2022. године. Међутим, према информацијама са Острва, два различита састанка представника две стране, од којих је последњи уследио 6. маја, нису донели никакве резултате јер се стране нису усагласиле око зараде.   

Тако би Стерлинг лако могао да се нађе овог лета и на трансфер пијаци, јер би Грађани могли да дођу у позицију да остану без цента, уколико играч настави са оклевањем да потпише нови уговор.

Подсетимо, Манчестер Сити је купио овог фудбалера од Ливерпула за 64.000.000 евра у лето 2015. године, а Енглез тренутно зарађује око 200.000 евра недељно. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар