Da li je vrijeme za prodaju Rahima Sterlinga?

Propali pregovori Građana i krilnog napadača oko novog ugovora!

Fudbal 17.06.2018 | 09:00
Da li je vrijeme za prodaju Rahima Sterlinga?
Od završetka sezone u kojoj je suvereno osvojio Premijer ligu, Mančester Siti je krenuo u akciju obnavljanja ugovora svojih najistaknutijih prvotimaca. Međutim, sa nekima to ne ide baš tako lako, kao na primer sa krilnim napadačem Rahimom Sterlingom (23), čija budućnost na Etihadu više nije tako izvesna.

Britanski Skaj prenosi ovog jutra da dve strane nisu uspele da se dogovore oko produženja saradnje koja ističe u junu 2020. godine. I Siti i Sterling trenutno su miljama daleko od željenog sporazuma, naravno zapelo je oko plate, a ponovni susreti izaslanika dve strane nisu zakazani, što nagoveštava buran nastavak romanse, a možda čak i rastanak.

Sterling danas po podne sa saigračima iz reprezentacije Engleske kreće put Rusije na Svetsko prvenstvo, a sigurno je i da puca od samopouzdanja nakon fantastične sezone u kojoj je postigao 23 pogotka za Građane u svim takmičenjima.

U Sitiju su se nadali da bi novi ugovor mogao da bude potpisan pre početka Mundijala, čime biSterling automatski produžio boravak u Mančesteru do juna 2022. godine. Međutim, prema informacijama sa Ostrva, dva različita sastanka predstavnika dve strane, od kojih je poslednji usledio 6. maja, nisu doneli nikakve rezultate jer se strane nisu usaglasile oko zarade.   

Tako bi Sterling lako mogao da se nađe ovog leta i na transfer pijaci, jer bi Građani mogli da dođu u poziciju da ostanu bez centa, ukoliko igrač nastavi sa oklevanjem da potpiše novi ugovor.

Podsetimo, Mančester Siti je kupio ovog fudbalera od Liverpula za 64.000.000 evra u leto 2015. godine, a Englez trenutno zarađuje oko 200.000 evra nedeljno. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar