ЛН: Србија без селектора и најбољих на страшне Американке!

Српска репрезентација од три меча мора да победи један да би се пласирала на Ф6. У Санта Феу без Зорана Терзића и четири одбојкашице из прве поставе плус повређене Бранкице Михајловић.

Остали спортови 12.06.2018 | 17:00
ЛН: Србија без селектора и најбољих на страшне Американке!
Одбојкашице Србије одиграле су одлична претходна четири викенда и на прагу су завршног турнира Лиге нација у кинеском Нанђингу од 27. јуна до 1. јула. Владарке Европе имају две победе више и седам бодова предности у односу на Италију, која је прва испод црте, тако да математички један тријумф у наредна три меча у Санта Феу дели Српкиње до пласмана на Ф6.

Да су у нашој репрезентацији сигурни да ће изборити пласман на завршни турнир говори податак да у Аргентину није отпутовао селектор Зоран Терзић (као и првог викенда мења га помоћник Бранко Ковачевић), а неће играти ни готово комплетна прва постава. У Београду су остале најбоља поентерка такмичења, коректорка Тијана Бошковић, средња блокерка Стефана Вељковић, техничарка Ана Антонијевић и либеро Силвија Поповић. Ако се томе дода да је Лига нација завршена за повређену Бранкицу Михајловић, јасно је колико је Србија хендикепирана на последњем, петом викенду премијерног издања овог такмичења.

"Иако смо стигли у измењеном саставу, што смо и планирали пре почетка такмичења, наш циљ остаје исти, а то је пласман на Ф6. Близу смо, али није исто да ли ћемо да будемо трећи, четврти или пети. Желимо да добијемо што је више могуће мечева. Американке су стигле у најјачем саставу. Биће то прилика за неке играчице, које нису имале прилике да играју са таквом селекцијом врхунског нивоа. Желимо да пружимо достојан отпор, а ако нам се укаже шансе и за нешто више. Наредна два меча, против Аргентине и Јужне Кореје су наша шанса да остваримо победе“, рекао је помоћни тренер Србије Бранко Ковачевић.

На старту – најтежи испит, феноменалне Американке, који су лидери са само једним поразом и само пет изгубљених сетова. Светске шампионке прегазиле су прошле недеље златне са Олимпијских игара у Рију, Кинескиње, и то на њиховом терену. Домаћин је играо у најјачем саставу с најбољом одбојкашицом планете Тинг Жу, али Кина ни сет није могла да узме САД. Трећи сет Американке су решиле у своју корист после чудесне серије од 10:0.

Колико су САД силне ове сезоне говори и податак да чувене Кимберли Хил и Рејчел Адамс немају места у стартној постави. Бриљирају капитен владарки планете Џордан Ларсон, Кели Марфи и коректорка Мишел Барч-Хекли. Сјајно саиграчице разиграва Карли Лојд. И да су Српкиње комплетне, тешко би се избориле са Американкама, а не сада када је наша репрезентација десеткована.

После САД, Србија игра са аутсајдерима Аргентином и Јужном Корејом и тријумф у једном од та два дуела не би смело да се доведе у питање.

Осим САД које су већ обезбедиле пласман на Ф6, близу Нанђинга су: Србија, Бразил и Турска. Кина као домаћин је такође на завршном турниру, а водиће се борба за последње, шесто место. Тренутно је најближа томе Холандија, али опасно прете Италија, Русија и Пољска.

У Лиги нација, први параметар у одлучивању редоследа на табели је број победа, а тек онда број бодова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар