LN: Srbija bez selektora i najboljih na strašne Amerikanke!

Srpska reprezentacija od tri meča mora da pobedi jedan da bi se plasirala na F6. U Santa Feu bez Zorana Terzića i četiri odbojkašice iz prve postave plus povređene Brankice Mihajlović.

Ostali sportovi 12.06.2018 | 17:00
LN: Srbija bez selektora i najboljih na strašne Amerikanke!
Odbojkašice Srbije odigrale su odlična prethodna četiri vikenda i na pragu su završnog turnira Lige nacija u kineskom Nanđingu od 27. juna do 1. jula. Vladarke Evrope imaju dve pobede više i sedam bodova prednosti u odnosu na Italiju, koja je prva ispod crte, tako da matematički jedan trijumf u naredna tri meča u Santa Feu deli Srpkinje do plasmana na F6.

Da su u našoj reprezentaciji sigurni da će izboriti plasman na završni turnir govori podatak da u Argentinu nije otputovao selektor Zoran Terzić (kao i prvog vikenda menja ga pomoćnik Branko Kovačević), a neće igrati ni gotovo kompletna prva postava. U Beogradu su ostale najbolja poenterka takmičenja, korektorka Tijana Bošković, srednja blokerka Stefana Veljković, tehničarka Ana Antonijević i libero Silvija Popović. Ako se tome doda da je Liga nacija završena za povređenu Brankicu Mihajlović, jasno je koliko je Srbija hendikepirana na poslednjem, petom vikendu premijernog izdanja ovog takmičenja.

"Iako smo stigli u izmenjenom sastavu, što smo i planirali pre početka takmičenja, naš cilj ostaje isti, a to je plasman na F6. Blizu smo, ali nije isto da li ćemo da budemo treći, četvrti ili peti. Želimo da dobijemo što je više moguće mečeva. Amerikanke su stigle u najjačem sastavu. Biće to prilika za neke igračice, koje nisu imale prilike da igraju sa takvom selekcijom vrhunskog nivoa. Želimo da pružimo dostojan otpor, a ako nam se ukaže šanse i za nešto više. Naredna dva meča, protiv Argentine i Južne Koreje su naša šansa da ostvarimo pobede“, rekao je pomoćni trener Srbije Branko Kovačević.

Na startu – najteži ispit, fenomenalne Amerikanke, koji su lideri sa samo jednim porazom i samo pet izgubljenih setova. Svetske šampionke pregazile su prošle nedelje zlatne sa Olimpijskih igara u Riju, Kineskinje, i to na njihovom terenu. Domaćin je igrao u najjačem sastavu s najboljom odbojkašicom planete Ting Žu, ali Kina ni set nije mogla da uzme SAD. Treći set Amerikanke su rešile u svoju korist posle čudesne serije od 10:0.

Koliko su SAD silne ove sezone govori i podatak da čuvene Kimberli Hil i Rejčel Adams nemaju mesta u startnoj postavi. Briljiraju kapiten vladarki planete Džordan Larson, Keli Marfi i korektorka Mišel Barč-Hekli. Sjajno saigračice razigrava Karli Lojd. I da su Srpkinje kompletne, teško bi se izborile sa Amerikankama, a ne sada kada je naša reprezentacija desetkovana.

Posle SAD, Srbija igra sa autsajderima Argentinom i Južnom Korejom i trijumf u jednom od ta dva duela ne bi smelo da se dovede u pitanje.

Osim SAD koje su već obezbedile plasman na F6, blizu Nanđinga su: Srbija, Brazil i Turska. Kina kao domaćin je takođe na završnom turniru, a vodiće se borba za poslednje, šesto mesto. Trenutno je najbliža tome Holandija, ali opasno prete Italija, Rusija i Poljska.

U Ligi nacija, prvi parametar u odlučivanju redosleda na tabeli je broj pobeda, a tek onda broj bodova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar