"Нисмо ми Белгија, Крле неће погријешити са Миленковићем!"

Костарика је у последњој контролној утакмици пред меч са Србијом повела против Белгије, а онда је доживела нокаут. Репрезентативци Србије су гледали утакмицу, баш као и претходну са Енглезима, а утиске је пренео Душко Тошић.

Фудбал 13.06.2018 | 08:45
"Нисмо ми Белгија, Крле неће погријешити са Миленковићем!"
"Гледали смо Костарика – Белгија, имамо неку слику о првом противнику, али овај пораз није набољи појазатељ њихове игре. Одиграли су два различита полувремена, знамо им врлине и мане, али не бих да откривам смо што смо видели. Добро смо их анализирали и тек ћемо. Спремни смо за недељу, прошло је осам месеци од Грузије, последњег меч у квалификацијама и дошло је време да покажемо квалитет. Оптимисти смо", рекао је Тошић.

Као што пораз не говори о снази Костарике, Тошић тако ни Србију не би поредио с Белгијом.

"Нисмо ми Белгија, они су један од фаворита за освајање Мундијала. Али ми имамо нашу тактику, квалитет и амбиције. Костарика игра са петорицом играча позади, немају нека имена, међутим, реч је о озбиљној екипи. Углавном се бране и покушавају да до гола дођи из контранапада. Указала нам се шанса, следећи Мундијал је за четири године, за многе је последњи шампионат".

На питање да ли му више одговара да игра бека или штопера, Тошић каже: "Годинама уназад играм штопера, то ми више одговара. Играч се са годинама померају „унутра" и ту се сада боље сналазим".

Посебно излагање имао је о Николи Миленковић.

"Миленковић је нови играч код нас, пред њим је будућност и најважније је да добро слуша. Не бих, ипак, да причам ко ће играти. Године нису битне, имао је одличну сезону у Фјорентини и Крстајић неће погрешити ако га стави у екипу".

Он сматра да га трансфер у Кину није растеретио, нити му умањио амбиције на Светском првенству.

"Код мене улога трансфера није битна. Десило се да сам потписао пре Светског првенства, али то ништа неће променити у мом односу".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар