"Nismo mi Belgija, Krle neće pogriješiti sa Milenkovićem!"

Kostarika je u poslednjoj kontrolnoj utakmici pred meč sa Srbijom povela protiv Belgije, a onda je doživela nokaut. Reprezentativci Srbije su gledali utakmicu, baš kao i prethodnu sa Englezima, a utiske je preneo Duško Tošić.

Fudbal 13.06.2018 | 08:45
"Nismo mi Belgija, Krle neće pogriješiti sa Milenkovićem!"
"Gledali smo Kostarika – Belgija, imamo neku sliku o prvom protivniku, ali ovaj poraz nije nabolji pojazatelj njihove igre. Odigrali su dva različita poluvremena, znamo im vrline i mane, ali ne bih da otkrivam smo što smo videli. Dobro smo ih analizirali i tek ćemo. Spremni smo za nedelju, prošlo je osam meseci od Gruzije, poslednjeg meč u kvalifikacijama i došlo je vreme da pokažemo kvalitet. Optimisti smo", rekao je Tošić.

Kao što poraz ne govori o snazi Kostarike, Tošić tako ni Srbiju ne bi poredio s Belgijom.

"Nismo mi Belgija, oni su jedan od favorita za osvajanje Mundijala. Ali mi imamo našu taktiku, kvalitet i ambicije. Kostarika igra sa petoricom igrača pozadi, nemaju neka imena, međutim, reč je o ozbiljnoj ekipi. Uglavnom se brane i pokušavaju da do gola dođi iz kontranapada. Ukazala nam se šansa, sledeći Mundijal je za četiri godine, za mnoge je poslednji šampionat".

Na pitanje da li mu više odgovara da igra beka ili štopera, Tošić kaže: "Godinama unazad igram štopera, to mi više odgovara. Igrač se sa godinama pomeraju „unutra" i tu se sada bolje snalazim".

Posebno izlaganje imao je o Nikoli Milenković.

"Milenković je novi igrač kod nas, pred njim je budućnost i najvažnije je da dobro sluša. Ne bih, ipak, da pričam ko će igrati. Godine nisu bitne, imao je odličnu sezonu u Fjorentini i Krstajić neće pogrešiti ako ga stavi u ekipu".

On smatra da ga transfer u Kinu nije rasteretio, niti mu umanjio ambicije na Svetskom prvenstvu.

"Kod mene uloga transfera nije bitna. Desilo se da sam potpisao pre Svetskog prvenstva, ali to ništa neće promeniti u mom odnosu".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar