Мелег спреман за Кангину "осмицу"!

"Да не верујем да сам спреман не бих узимао овај дрес и овај број", рекао је други играч који је појачао црвено-беле у летњем прелазном року.

Фудбал 12.06.2018 | 14:00
Мелег спреман за Кангину "осмицу"!
ФК Црвена звезда одржао је дан после почетка припрема другу промоцију новог играча.

После Душана Јованчића, црвено-бели дрес у Медија центру стадиона "Рајко Митић" подигао је и Дејан Мелег, некадашњи играч Војводине и Ајакса, који је прошлу сезону провео у турском Кајзерију, где је одиграо само четири меча.

Бившег младог репрезентација Србије јавности је представио спортски директор Црвене звезде, Митар Мркела.

"Дејан Мелег је 1994. годиште, играч који је прошао све млађе репрезентативне селекције, са којим сам сарађивао у тим млађим селекцијама. Европски је шампион из Литваније 2013. године, играч великог талента, великог потенцијала и очекујем да у Црвеној звезди, која је прави клуб за њега, тај потенцијал искаже до максимума и да нашим навијачима покаже сав раскош талента који поседује".

Нови Звездин играч, рођен у Бачком Јарку, потписао је уговор на "три плус једну" годину, па захвалио клубу на поверењу.

"Желео бих да захвалим спортском директору на лепим речима. Хвала и целој управи што су омогућили мој долазак и надам се да ћу у будућности успети да покажем таленат. Утисци су сјајни, већину играча сам познавао и пре него што сам потписао за Црвену звезду. Прихватили су ме сјајно и срећан сам".

На питање да ли је погрешио што није пре годину дана одабрао Звезду, а не Кајзери, Мелег је одговорио одрично.

"Не мислим да је грешка што нисам одмах дошао у Звезду. Разговарали смо у последња два рока, али нисмо успели да дођемо до договора. Срећан сам што сам сад успео да дођем у највећи клуб на овим просторима и ово је право време".

Која је његова права позиција?

"Природна позиција ми је 'десетка' иза шпицева. То сам играо последње три-четири године. Могу да играм и по страни, причао сам о томе и са тренером Милојевићем и са помоћним тренером Косановићем, који ме најбоље зна јер смо били шест-седам година заједно у Војводини, тренирао ме је и у омладинцима".

Његов претходник у дресу са бројем "осам", Гелор Канга, оставио је добар утисак у црвено-белом и био важан део Милојевићевог тима. Мелег каже да је спреман да настави његовим путем.

"Канга је оставио дубок утисак у Звезди прошлих сезона. Спреман сам, да нисам не бих узео овај број. На мени је да радим, да напорно тренирам и резултат ће сигурно доћи. Причао сам са људима из спортског сектора, имам времена и сигуран сам да ће кроз напоран тренинг све доћи".

У Кајзерију практично уопште није играо. Зашто?

"Одиграо сам само четири утакмице, у Купу. Од тога две као стартер и био сам замењен у 23. минуту и самим тим ми је стављено до знања да се не рачуна на мене. Максимално сам сконцентрисан на Звезду. Ако дође Стојиљковић мислим да ће бити сјајно појачање за Звезду".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар