Meleg spreman za Kanginu "osmicu"!

"Da ne verujem da sam spreman ne bih uzimao ovaj dres i ovaj broj", rekao je drugi igrač koji je pojačao crveno-bele u letnjem prelaznom roku.

Fudbal 12.06.2018 | 14:00
Meleg spreman za Kanginu "osmicu"!
FK Crvena zvezda održao je dan posle početka priprema drugu promociju novog igrača.

Posle Dušana Jovančića, crveno-beli dres u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" podigao je i Dejan Meleg, nekadašnji igrač Vojvodine i Ajaksa, koji je prošlu sezonu proveo u turskom Kajzeriju, gde je odigrao samo četiri meča.

Bivšeg mladog reprezentacija Srbije javnosti je predstavio sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela.

"Dejan Meleg je 1994. godište, igrač koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, sa kojim sam sarađivao u tim mlađim selekcijama. Evropski je šampion iz Litvanije 2013. godine, igrač velikog talenta, velikog potencijala i očekujem da u Crvenoj zvezdi, koja je pravi klub za njega, taj potencijal iskaže do maksimuma i da našim navijačima pokaže sav raskoš talenta koji poseduje".

Novi Zvezdin igrač, rođen u Bačkom Jarku, potpisao je ugovor na "tri plus jednu" godinu, pa zahvalio klubu na poverenju.

"Želeo bih da zahvalim sportskom direktoru na lepim rečima. Hvala i celoj upravi što su omogućili moj dolazak i nadam se da ću u budućnosti uspeti da pokažem talenat. Utisci su sjajni, većinu igrača sam poznavao i pre nego što sam potpisao za Crvenu zvezdu. Prihvatili su me sjajno i srećan sam".

Na pitanje da li je pogrešio što nije pre godinu dana odabrao Zvezdu, a ne Kajzeri, Meleg je odgovorio odrično.

"Ne mislim da je greška što nisam odmah došao u Zvezdu. Razgovarali smo u poslednja dva roka, ali nismo uspeli da dođemo do dogovora. Srećan sam što sam sad uspeo da dođem u najveći klub na ovim prostorima i ovo je pravo vreme".

Koja je njegova prava pozicija?

"Prirodna pozicija mi je 'desetka' iza špiceva. To sam igrao poslednje tri-četiri godine. Mogu da igram i po strani, pričao sam o tome i sa trenerom Milojevićem i sa pomoćnim trenerom Kosanovićem, koji me najbolje zna jer smo bili šest-sedam godina zajedno u Vojvodini, trenirao me je i u omladincima".

Njegov prethodnik u dresu sa brojem "osam", Gelor Kanga, ostavio je dobar utisak u crveno-belom i bio važan deo Milojevićevog tima. Meleg kaže da je spreman da nastavi njegovim putem.

"Kanga je ostavio dubok utisak u Zvezdi prošlih sezona. Spreman sam, da nisam ne bih uzeo ovaj broj. Na meni je da radim, da naporno treniram i rezultat će sigurno doći. Pričao sam sa ljudima iz sportskog sektora, imam vremena i siguran sam da će kroz naporan trening sve doći".

U Kajzeriju praktično uopšte nije igrao. Zašto?

"Odigrao sam samo četiri utakmice, u Kupu. Od toga dve kao starter i bio sam zamenjen u 23. minutu i samim tim mi je stavljeno do znanja da se ne računa na mene. Maksimalno sam skoncentrisan na Zvezdu. Ako dođe Stojiljković mislim da će biti sjajno pojačanje za Zvezdu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar