Зашто путници аплаудирају када авион слети?

Сигурно сте се више пута питали зашто људи тапшу када авион слети? Ако сте, можда, помислили да је одговор - зато што је пилот успешно спустио летелицу на земљу, нисте били у праву.

Путовања 12.06.2018 | 09:02
Зашто путници аплаудирају када авион слети?
Стјуардеса Кара Молдер каже да је тај феномен углавном везан за дестинацију на коју путујете. Разлога, међутим, има више.

У свом блогу Тхе Флигхт Аттендант Лифе, она наводи да ако неко иде у Њујорк, за већину људи (барем Американаца), то је пословни пут. А ако идете у Лас Вегас, идете да се забављате. И у 80 одсто случајева времена путници ће аплаудирати на другој дестинацији.

Према њеном искуству, пилот обично добије аплауз када успешно приземљи авион упрокос лошем времену или некој другој препреци.

Неки путници, који често лете авионом, приметили су да се аплауз обично појави кад се људи враћају из дијаспоре у домовину, својој породици коју нису дуго видели, пише Пункуфер.

Још један фактор који утиче на тапшање јесте учесталост путовања. Ако сте сваку другу недељу у авиону, сигурно нећете аплаудирати сваки пут кад слетите.

Међутим, ако сами нисте започели аплауз, а нисте ни видели ко је, врло је могуће да је то урадила и стјуардеса. Чисто из забаве, закључује Кара Молдер.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мирко

12.06.2018 08:49

Ма хајте молим вас, једини који тапсу јесу путници аир сербие и wизз-а ито летом за тузлу. Чобани, виде авион једном у 5 год па онда при слијетању пола сата аплаудирају. Цовјек би могао помислити да је пилот спустио свемирску летилицу, а јок авион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

12.06.2018 20:11

За Мирка (Не сери)

Name

харе

14.06.2018 20:37

Па откуд ти са цобанима Мирко, ста има ту рузно у аплаудирању кад слете на сигурном.

Name

Ненад

16.06.2018 19:41

Тако је Весна.