Историјски сусрет, руковање за мир

Руковањем у Сингапуру, Доналд Трамп и Ким Џонг Ун исписали су нову страницу историје пошто су, упркос оштрим међусобним претњама, ипак одржали рунду разговора. После састанка иза затворених врата, Ким је оценио да Самит у Сингапуру представља "увод у мир", што је потврдио и Трамп.

Свијет 12.06.2018 | 07:14
Историјски сусрет, руковање за мир
Амерички и севернокорејски лидер Доналд Трамп и Ким Џонг Ун срдачно су разговарали и осмехивали се један другом по изласку са затвореног састанка, пре него што су им се, на ручку, придружиле дипломате, пише британски Гардијан.

До историјског сусрета дошло је после неколико месеци дипломатског надмудривања САД и Северне Кореје.

После руковања, лидери су се накратко обратили медијима, а Трамп је рекао да очекује "изврстан однос" са севернокорејским лидером.

"Осећам се сјајно. Одржаћемо сјајан састанак и бићемо веома успешни", рекао је Трамп.

"Пут довде није био лак... Било је препрека али смо их савладали како бисмо били овде", рекао је Ким.

После састанка иза затворених врата, Ким је оценио да Самит у Сингапуру представља "увод у мир", што је потврдио и Трамп.

У изјави новинарима, председник САД је рекао да су разговори прошли боље него што је ико очекивао и да следи потписивање споразума.

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Туга

12.06.2018 05:48

Има да их Амери преведу жедне преко воде исто ко што су Руси превели Србе. Тешко оном ко вјерује Америма и Русима. Велике силе гледају само свој интерес и своје циљеве а ништа им друго није битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

12.06.2018 06:07

А сто мене нисте звали? Имам и ја авијон. и еликоптер. И знам запјевати. И знам се у сваста мјесати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

12.06.2018 17:33

Одлицно и ја сам за овога да иде мало код кима транпа ,зна цовјек све ,од сверца,лоповлука ,диктатуре а и пјесме,нисам пјеваца слусала узиво али сто сам гледала на тв.рузно га слусати па би требало у будуце концерт звани "бламаза " отказати наредно десетљеце...

Name

Види

13.06.2018 12:58

Трамп има исту кравату ко нас рудоња,ама сјетих се да је зељкица била у америци па рјесих слуцај без помоци лукаца и целогуза..