Istorijski susret, rukovanje za mir

Rukovanjem u Singapuru, Donald Tramp i Kim Džong Un ispisali su novu stranicu istorije pošto su, uprkos oštrim međusobnim pretnjama, ipak održali rundu razgovora. Posle sastanka iza zatvorenih vrata, Kim je ocenio da Samit u Singapuru predstavlja "uvod u mir", što je potvrdio i Tramp.

Svijet 12.06.2018 | 07:14
Istorijski susret, rukovanje za mir
Američki i severnokorejski lider Donald Tramp i Kim Džong Un srdačno su razgovarali i osmehivali se jedan drugom po izlasku sa zatvorenog sastanka, pre nego što su im se, na ručku, pridružile diplomate, piše britanski Gardijan.

Do istorijskog susreta došlo je posle nekoliko meseci diplomatskog nadmudrivanja SAD i Severne Koreje.

Posle rukovanja, lideri su se nakratko obratili medijima, a Tramp je rekao da očekuje "izvrstan odnos" sa severnokorejskim liderom.

"Osećam se sjajno. Održaćemo sjajan sastanak i bićemo veoma uspešni", rekao je Tramp.

"Put dovde nije bio lak... Bilo je prepreka ali smo ih savladali kako bismo bili ovde", rekao je Kim.

Posle sastanka iza zatvorenih vrata, Kim je ocenio da Samit u Singapuru predstavlja "uvod u mir", što je potvrdio i Tramp.

U izjavi novinarima, predsednik SAD je rekao da su razgovori prošli bolje nego što je iko očekivao i da sledi potpisivanje sporazuma.

(RTS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tuga

12.06.2018 05:48

Ima da ih Ameri prevedu žedne preko vode isto ko što su Rusi preveli Srbe. Teško onom ko vjeruje Amerima i Rusima. Velike sile gledaju samo svoj interes i svoje ciljeve a ništa im drugo nije bitno.

ODGOVORITE
Name

mile

12.06.2018 06:07

A sto mene niste zvali? Imam i ja avijon. i elikopter. I znam zapjevati. I znam se u svasta mjesati.

ODGOVORITE
Name

Mile

12.06.2018 17:33

Odlicno i ja sam za ovoga da ide malo kod kima tranpa ,zna covjek sve ,od sverca,lopovluka ,diktature a i pjesme,nisam pjevaca slusala uzivo ali sto sam gledala na tv.ruzno ga slusati pa bi trebalo u buduce koncert zvani "blamaza " otkazati naredno desetljece...

Name

Vidi

13.06.2018 12:58

Tramp ima istu kravatu ko nas rudonja,ama sjetih se da je zeljkica bila u americi pa rjesih slucaj bez pomoci lukaca i celoguza..