ХАОС! Репрезентативни трио раскида уговоре!

Само за једног Спортинг је већ одбио 30. 000. 000 од Арсенала! Све скупа, чак петорица играча лисабонских Лавова спаковала кофере.

Фудбал 12.06.2018 | 15:45
ХАОС! Репрезентативни трио раскида уговоре!
Бруно Де Карваљо је дуго био миљеник навијача. Јесте мало сиров, бахат можда боље рећи, нешто наликЗдравку Мамићу, али успео је да среди финансије, вратио Спортинг у борбу за шампионску титулу. И онда кад је кренуло низбрдо, показао је своје право лице, па се сада навијачи моле да што пре буде смењен са председничке функције како клуб не би потонуо са њим. После голмана Руија Патрисија и Данијела Поденсе(једини који није био међу носиоцима игре) данас су захтеве за раскид уговора са Спортингом предала још тројица репрезентативаца: Вилијам Карваљо, Желсон Мартинс и Бруно Фернандеш!

Дакле, све оно најскупље што Спортинг има могло би да оде без динара обештећења, мада то неће бити баш тако једноставно, пошто је Де Карваљо запретио кривичним тужбама против Патрисија и Поденсе. Сигурно ће то урадити и са преосталом тројицом. Тврди да му је доста менаџерских “уцена“.

Сви они су иначе спремни да повуку захтеве за раскид уговора, ако Де Карваљо напусти председничку фотељу, али тренутно се не назире таква могућност.  Нико од играча није председнику заборавио да их је јавно по друштвеним мрежама кривио за резултатске неуспехе, да их је после једног таквог листом све суспендовао, само да би их заштитио сада већ бивши тренер Жорж Жезус. Не могу да му забораве ни батине коју су им приредили хулигани у тренинг центру Спортинга. Де Карваљо је тада ћутао.

Неко ће сада морати да се огласи. Није само играчки квалитет оно што ће поменути квинтет однети са собом. Карваљо, Мартинс и Фернандеш су могли да трансферима у клуб однесу огроман новац. Баш јутросА Бола је изашла на киоске са информацијом да је Спортинг одбио и другу понуду Арсенала за Мартинса. Вредну чак 30.000.000 евра. Сада би могао да оде за џабе. Фернандеша је тражио Атлетико, Интер и Тотенхем су се распитивали за Карваља у чијем уговору је клаузула о обештећењу од 45.000.000 евра...

Очекује се да ће клуб ове недеље напустити и Бас Дост, Родриго Батаља и Жереми Матје. Према проценама локалне штампе, Спортинг ће на тај начин изгубити око 120.000.000 евра!

Додуше, питање је који ће клуб ризиковати. Шта ако Де Карваљо на крају добије судски процес против играча? Ко ће то онда платити?

Једно је сигурно: из свега овога  највише ће трепети сам Спортинг. Штета за такав клуб.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар