HAOS! Reprezentativni trio raskida ugovore!

Samo za jednog Sporting je već odbio 30. 000. 000 od Arsenala! Sve skupa, čak petorica igrača lisabonskih Lavova spakovala kofere.

Fudbal 12.06.2018 | 15:45
HAOS! Reprezentativni trio raskida ugovore!
Bruno De Karvaljo je dugo bio miljenik navijača. Jeste malo sirov, bahat možda bolje reći, nešto nalikZdravku Mamiću, ali uspeo je da sredi finansije, vratio Sporting u borbu za šampionsku titulu. I onda kad je krenulo nizbrdo, pokazao je svoje pravo lice, pa se sada navijači mole da što pre bude smenjen sa predsedničke funkcije kako klub ne bi potonuo sa njim. Posle golmana Ruija Patrisija i Danijela Podense(jedini koji nije bio među nosiocima igre) danas su zahteve za raskid ugovora sa Sportingom predala još trojica reprezentativaca: Vilijam Karvaljo, Želson Martins i Bruno Fernandeš!

Dakle, sve ono najskuplje što Sporting ima moglo bi da ode bez dinara obeštećenja, mada to neće biti baš tako jednostavno, pošto je De Karvaljo zapretio krivičnim tužbama protiv Patrisija i Podense. Sigurno će to uraditi i sa preostalom trojicom. Tvrdi da mu je dosta menadžerskih “ucena“.

Svi oni su inače spremni da povuku zahteve za raskid ugovora, ako De Karvaljo napusti predsedničku fotelju, ali trenutno se ne nazire takva mogućnost.  Niko od igrača nije predsedniku zaboravio da ih je javno po društvenim mrežama krivio za rezultatske neuspehe, da ih je posle jednog takvog listom sve suspendovao, samo da bi ih zaštitio sada već bivši trener Žorž Žezus. Ne mogu da mu zaborave ni batine koju su im priredili huligani u trening centru Sportinga. De Karvaljo je tada ćutao.

Neko će sada morati da se oglasi. Nije samo igrački kvalitet ono što će pomenuti kvintet odneti sa sobom. Karvaljo, Martins i Fernandeš su mogli da transferima u klub odnesu ogroman novac. Baš jutrosA Bola je izašla na kioske sa informacijom da je Sporting odbio i drugu ponudu Arsenala za Martinsa. Vrednu čak 30.000.000 evra. Sada bi mogao da ode za džabe. Fernandeša je tražio Atletiko, Inter i Totenhem su se raspitivali za Karvalja u čijem ugovoru je klauzula o obeštećenju od 45.000.000 evra...

Očekuje se da će klub ove nedelje napustiti i Bas Dost, Rodrigo Batalja i Žeremi Matje. Prema procenama lokalne štampe, Sporting će na taj način izgubiti oko 120.000.000 evra!

Doduše, pitanje je koji će klub rizikovati. Šta ako De Karvaljo na kraju dobije sudski proces protiv igrača? Ko će to onda platiti?

Jedno je sigurno: iz svega ovoga  najviše će trepeti sam Sporting. Šteta za takav klub.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar