СП: Стартних 11 Хрватске...

Са клупе крећу Ковачић, Ћорлука, Бадељ, Брозовић. . . ! Златко Далић отворено. . .

Фудбал 12.06.2018 | 15:15
СП: Стартних 11 Хрватске...
Различите школе фудбала, различит систем рада. Па док Младен Крстајић крије тактичке замисли у Србији селектор Хрватске Златко Далић по свему судећи мисли да од тога нема вајда, посебно због тога што се о Коцкастима све зна. Па је тако новинарима отворено открио и којих ће 11 чинити стартну поставу у суботњој мундијалској премијери против Нигерије у Калинињграду.

Дакле, како преноси сајт Индеx.хр, у формацији 4-2-3-1: Субашић - Врсаљко, Вида, Ловрен, Стринић - Ракитић, Модрић - Ребић, Крамарић, Перишић - Манџукић.

Приметићете, у стартној постави Коцкастих нема Реаловог везисте Матеа Ковачића – помало несхватљиво, али није он то никад ни био јер ниједан селектор Хрватске не одустаје од поменутог система, а ту нема места за Ковачића, Ивана Ракитића и Луку Модрића – па даље Ведрана Ћорлуке, Милана Бадеља, Марцела Брозовића...

А откуд овај формација? Индеx.хр подсећа да се Ћорлука тек опоравио повреде, да је спор и да није решење на месту штопера због чега је ту Домагој Вида. Њега је Далић у контролној утакмици са Бразилом пробао и на левом беку, али тај експеримент није успео, па ће ту оперисати Иван Стринић, који је добио предност у односу на Јосипа Пиварића из кијевског Динама.

Није прошао ни експеримент са Луком Модрићем као класичном десетом због чега је Бадељ –врло лош уз генералној проби против Сенегала – остао без места у тиму, док ће уместо плејмејкера у прву поставуАндреј Крамарић, али не као други нападач у тандему са Мариом Манџукићем, већ нешто повученији, иза главног шпица.

Све у свему - озбиљно квалитетна екипа. Како ће то изгледати на терену сасвим је друга тема.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар