SP: Startnih 11 Hrvatske...

Sa klupe kreću Kovačić, Ćorluka, Badelj, Brozović. . . ! Zlatko Dalić otvoreno. . .

Fudbal 12.06.2018 | 15:15
SP: Startnih 11 Hrvatske...
Različite škole fudbala, različit sistem rada. Pa dok Mladen Krstajić krije taktičke zamisli u Srbiji selektor Hrvatske Zlatko Dalić po svemu sudeći misli da od toga nema vajda, posebno zbog toga što se o Kockastima sve zna. Pa je tako novinarima otvoreno otkrio i kojih će 11 činiti startnu postavu u subotnjoj mundijalskoj premijeri protiv Nigerije u Kalininjgradu.

Dakle, kako prenosi sajt Index.hr, u formaciji 4-2-3-1: Subašić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić - Rakitić, Modrić - Rebić, Kramarić, Perišić - Mandžukić.

Primetićete, u startnoj postavi Kockastih nema Realovog veziste Matea Kovačića – pomalo neshvatljivo, ali nije on to nikad ni bio jer nijedan selektor Hrvatske ne odustaje od pomenutog sistema, a tu nema mesta za Kovačića, Ivana Rakitića i Luku Modrića – pa dalje Vedrana Ćorluke, Milana Badelja, Marcela Brozovića...

A otkud ovaj formacija? Index.hr podseća da se Ćorluka tek oporavio povrede, da je spor i da nije rešenje na mestu štopera zbog čega je tu Domagoj Vida. Njega je Dalić u kontrolnoj utakmici sa Brazilom probao i na levom beku, ali taj eksperiment nije uspeo, pa će tu operisati Ivan Strinić, koji je dobio prednost u odnosu na Josipa Pivarića iz kijevskog Dinama.

Nije prošao ni eksperiment sa Lukom Modrićem kao klasičnom desetom zbog čega je Badelj –vrlo loš uz generalnoj probi protiv Senegala – ostao bez mesta u timu, dok će umesto plejmejkera u prvu postavuAndrej Kramarić, ali ne kao drugi napadač u tandemu sa Mariom Mandžukićem, već nešto povučeniji, iza glavnog špica.

Sve u svemu - ozbiljno kvalitetna ekipa. Kako će to izgledati na terenu sasvim je druga tema.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar