Азар подигао Стамфорд Бриџ на ноге!

Желим да знам ко ће водити Челси! Белгијанац је, наводно, незадовољан што клуб не ради апсолутно ништа на разјашњавању будућности Антонија Контеа и што се не доводе појачања за нову сезону.

Фудбал 13.06.2018 | 18:00
Азар подигао Стамфорд Бриџ на ноге!
Челсијева турбулентна сезона, трофеј ФА купа у смирај исте, рат Антонија Контеа с комплетним клупским врхом и његова неизвесна будућност... На Стамфорд Бриџу је целе године било тмурно, због чега би ово лето могло да буде пуно неизвесности. 

Није тајна да Челсијева директорка Марина Грановскаја ужурбано ради на споразумном растанку саКонтеом који би подразумевао умањење отпремнине са садашњих 9.000.000 евра, колико је клуб дужан Италијану на конто последње године уговора. Паралелно са тим, Челси је у сталним преговорима са Наполијем око ангажмана Мауриција Сарија. Сари јесте виђен као први кандидат, али је његова прека нарав, склоност интензивном пушењу и ратоборни став према онима који би се мешали у његов посао ипак натерали Челси да гледају тржиште за остала потенцијална решења. Притом, ни Аурелио де Лаурентис не олакшава посао у целој причи. 

У међувремену из тренинг кампа Белгије у предграђу Москве стижу поруке најбољег играча Едена Азара да се ситуација у клубу што пре реши. Упитан да каже своје мишљење о ситуацији у Челсију и још неразјашњеној причи око новог тренера, Азар је поручио да би волео да се проблеми што пре реше и навео је своје разлоге зашто тако мисли.

„Пуштам управу Челсија да ради на најбољи начин на који зна, али волео бих да знам ко ће нам бити тренер у наредној сезони. Да, волео бих то да знам, мада сам фокусиран максимално на Светско првенство“, рекао је Азар и додао:

„Ако добијамо неког новог - тренера или играче, увек је добро знати тако нешто. Желим да у Челсију играју они који могу да врате успех. Да будем искрен, трансфер пијаца још није потпуно отворена, али видећемо шта ће се дешавати“.

Подсетимо, Еден Азар је и даље неодлучан по питању своје будућности у Челсију. Првобитно је чекао одлуку Тиба Куртое око продужетка уговора, али сада ће све зависити од тога кога ће Челси поставити за новог тренера. Он, лично, жели неког офанзивније оријентисаног стручњака и нада се да ће један такав доћи на Стамфорд Бриџ. Азар је дуго важио за једну од главних жеља Реала, али је одлазак Зинедина Зиданаумногоме допринео да се ситуација драстично промени. Не само у Азаровом, већ и у случају још неких потенцијалних куповина (Роберт Левандовски пр. аут.). Сада Азар интензивно размишља и о останку, али би пре свега волео да упозна новог тренера и са њим разговара о даљим клупским плановима и играчком кадру. 

Азаровим одласком, ма какву сезону Белгијанац имао, Челси би упао у суви просек...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар