Azar podigao Stamford Bridž na noge!

Želim da znam ko će voditi Čelsi! Belgijanac je, navodno, nezadovoljan što klub ne radi apsolutno ništa na razjašnjavanju budućnosti Antonija Kontea i što se ne dovode pojačanja za novu sezonu.

Fudbal 13.06.2018 | 18:00
Azar podigao Stamford Bridž na noge!
Čelsijeva turbulentna sezona, trofej FA kupa u smiraj iste, rat Antonija Kontea s kompletnim klupskim vrhom i njegova neizvesna budućnost... Na Stamford Bridžu je cele godine bilo tmurno, zbog čega bi ovo leto moglo da bude puno neizvesnosti. 

Nije tajna da Čelsijeva direktorka Marina Granovskaja užurbano radi na sporazumnom rastanku saKonteom koji bi podrazumevao umanjenje otpremnine sa sadašnjih 9.000.000 evra, koliko je klub dužan Italijanu na konto poslednje godine ugovora. Paralelno sa tim, Čelsi je u stalnim pregovorima sa Napolijem oko angažmana Mauricija Sarija. Sari jeste viđen kao prvi kandidat, ali je njegova preka narav, sklonost intenzivnom pušenju i ratoborni stav prema onima koji bi se mešali u njegov posao ipak naterali Čelsi da gledaju tržište za ostala potencijalna rešenja. Pritom, ni Aurelio de Laurentis ne olakšava posao u celoj priči. 

U međuvremenu iz trening kampa Belgije u predgrađu Moskve stižu poruke najboljeg igrača Edena Azara da se situacija u klubu što pre reši. Upitan da kaže svoje mišljenje o situaciji u Čelsiju i još nerazjašnjenoj priči oko novog trenera, Azar je poručio da bi voleo da se problemi što pre reše i naveo je svoje razloge zašto tako misli.

„Puštam upravu Čelsija da radi na najbolji način na koji zna, ali voleo bih da znam ko će nam biti trener u narednoj sezoni. Da, voleo bih to da znam, mada sam fokusiran maksimalno na Svetsko prvenstvo“, rekao je Azar i dodao:

„Ako dobijamo nekog novog - trenera ili igrače, uvek je dobro znati tako nešto. Želim da u Čelsiju igraju oni koji mogu da vrate uspeh. Da budem iskren, transfer pijaca još nije potpuno otvorena, ali videćemo šta će se dešavati“.

Podsetimo, Eden Azar je i dalje neodlučan po pitanju svoje budućnosti u Čelsiju. Prvobitno je čekao odluku Tiba Kurtoe oko produžetka ugovora, ali sada će sve zavisiti od toga koga će Čelsi postaviti za novog trenera. On, lično, želi nekog ofanzivnije orijentisanog stručnjaka i nada se da će jedan takav doći na Stamford Bridž. Azar je dugo važio za jednu od glavnih želja Reala, ali je odlazak Zinedina Zidanaumnogome doprineo da se situacija drastično promeni. Ne samo u Azarovom, već i u slučaju još nekih potencijalnih kupovina (Robert Levandovski pr. aut.). Sada Azar intenzivno razmišlja i o ostanku, ali bi pre svega voleo da upozna novog trenera i sa njim razgovara o daljim klupskim planovima i igračkom kadru. 

Azarovim odlaskom, ma kakvu sezonu Belgijanac imao, Čelsi bi upao u suvi prosek...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar