Давор поднио нове кривичне пријаве

Осим пријава Драгичевић је предао и захтјев за приступ информацијама Махмуту Швраки, главном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у вези с дописом који је предао тражећи изузеће тужиоца

Република Српска 11.06.2018 | 17:06
Давор поднио нове кривичне пријаве
Не могу да вјерујем да се ово догађа, овдје закон, истину и правду тумаче на свој начин. За нас, за мене, за мог мртвог сина нема ни закона, ни истине, ни правде, ни за групу Правда за Давида, ни за све остале људе, рекао је данас Давор Драгичевић, отац Давида Драгичевића (21), јавља Анадолија.

Он је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука предао 60 пријава које су му доставили грађани, а у вези с кривичним дјелом убиства Давида Драгичевића, против непознатог починиоца. Најавио је да ће у сљедећим данима до краја недјеље предавати по десет пријава више и у петак их предати 100.

Осим пријава Драгичевић је предао и захтјев за приступ информацијама Махмуту Швраки, главном тужиоцу Републичког јавног тужилаштва у вези с дописом који је предао тражећи изузеће тужиоца. Поново је тражио и фотодокументацију са прве обдукције коју је обавио Жељко Каран из Завода за судску медицину РС, а захтјеве за приступ информацијама упутио је и на адресе Министарства правде РС-а, Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине и Канцеларији омбудсмена БиХ.

- Тражим приступ инфомацијама са монтиране истраге гдје тврде на првој конференцији за новинаре да је Давид опљачкао кућу и бацио се. То није истина. Нека сад дају званичне извјештаје и информације. Нико ништа не даје. Они нон стоп понављају да институције раде, на овом примјеру видимо да раде само за њих, као што сам и ја добио тужбе за клевету експресно, рекао је Драгичевић.

Подсјетио је и да су два обдукциона налаза прије мјесец дана послана на вјештачење у Загреб, а да то више нико не спомиње и не зна се какав је налаз стручњака из Загреба.



(БН/Анадолија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Илија Чворовић

11.06.2018 16:07

Само напријед, ако могу примати и плате, могу и несто радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хапy

11.06.2018 16:51

Недај бозе никоме овако несто дозивјети. босњак сам ал ово нема везе ни са вјером ни нацијом.незнам само како овај цовјек јос хода нормалан.јер стварно је слуцај од поцетка неозбиљно водјен.и као отац трази као свако од нас истину јос му тузбе саљу.па ни бога се не боје.како неко мозе јос новац тразити од овог цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дика

11.06.2018 17:04

Јој је па мора у заводу бити оригинал или копија , не разбацују се документи такви тек тако али нисмо глупи па да схватимо да их НЕКО има . Каран зна све , њега се треба питати , криминалац , ужасно какви људи раде у таквим институцијама . Брига их за тудјом дјецом а да се њиховој нешто деси цијела држава би била на ногама . Он је први и главни кривац а још увијек ради еј па у некој другој држави већ би био у затвору на 45 година без условне ! Стока !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

11.06.2018 17:25

Родитељ сам, и могу само покушати разумјети овог' човјека, јер недај Боже... Многе ствари ми се око њега не допадају, па ни неки његови потези, али ништа му не замјерам. Јер, незнам како бих ја реаговао и шта бих радио. Нисам за то да се нико клевеће, нити оптужује без доказа, али стварно је симптоматично како су њему експресно уручене тужбе за клевету. На том примјеру је видљиво да институције функционишу?! Зашто не функционишу и када је у питању истрага, постављам само то питање? Није то нешто превише комплексно, а доста је времена прошло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинџа Корњача

12.06.2018 15:32

Овдје је све јасно,Давор тражи истину,има право на то, тражи правду,исто има право и на то.Ови из институција су итекако се огријешили о истину,па сада се чуде због чега оволико људи на тргу.Зар би неко из циста мира,онако из хобија исао на трг свако вече.Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

12.06.2018 15:41

Свака уређена, нормална и демократска држава би у случају као што је Даворов реаговала,не да казни несрецног оца,већ супротно,учинили би све да му помогну и ријеше случај.Само ми нисмо уређени,нормални повремено а демократски никако,па тако умјесто да они одговарају за пропусте у истрази,који су висе него озбиљни,они туже несретног оца,ето ти "државе", јадна ли је заједно са нама.Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моусе

12.06.2018 15:46

Далеко смо ми од нормалног друштва,све док се оштећени кажњавају,а кривци скривају нема нама напретка. Доста је Давору његове несреће, па га још треба казнити новчано,јадна ли си Републико,ко те представља.Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ