Ђукић о Мундијалу: Да Бразил не буде "вадилица"!

Некадашњи југословенски репрезентативац, један од најбољих дефанзиваца ове земље Мирослав Ђукић о томе шта очекује од српске репрезентације на Мундијалу у Русији.

Фудбал 12.06.2018 | 08:45
Ђукић о Мундијалу: Да Бразил не буде "вадилица"!
Мирослав Ђукић је пуних 10 година био члан југословенског државног тима, важио је за једног од најбљих централних дефанзивних играча које је ова земља имала.

Садашњи тренер Партизана био је и члан националног тима на Светском првенству у Француској 1998. године, али због повреде није могао да игра.

С обзиром на Ђукићево пребогато искуство у играчкој и потом тренерској каријери, новинаре је занимало његово виђење предстојећег Мундијала и очекивања од српске репрезентације, која је у групи са Костариком, Швајцарском и Бразилом.

"Велики притисак је на играчима да прођемо прву фазу, после би све било много лакше, јер притисак тада нестаје. Главна утакмица је та прва са Костариком, морамо да победимо. Не би било добро да се вадимо против Бразила", каже Ђукић.

Србија је под Младеном Крстајићем опдиграла неколико припремних мечева, последње две против Чилеа (0:1) и Боливије (5:1) у Грацу у Аустрији. Два лица Србије, додуше не са ривалима подједнаке снаге.

"На неким утакмицама смо видели велике могућности Србије, на другим не. Очекујем да Србија буде такмичарска, чврста, хомогена екипа и из те чврстине тражимо победу", каже Ђукић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар