Đukić o Mundijalu: Da Brazil ne bude "vadilica"!

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, jedan od najboljih defanzivaca ove zemlje Miroslav Đukić o tome šta očekuje od srpske reprezentacije na Mundijalu u Rusiji.

Fudbal 12.06.2018 | 08:45
Đukić o Mundijalu: Da Brazil ne bude "vadilica"!
Miroslav Đukić je punih 10 godina bio član jugoslovenskog državnog tima, važio je za jednog od najbljih centralnih defanzivnih igrača koje je ova zemlja imala.

Sadašnji trener Partizana bio je i član nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, ali zbog povrede nije mogao da igra.

S obzirom na Đukićevo prebogato iskustvo u igračkoj i potom trenerskoj karijeri, novinare je zanimalo njegovo viđenje predstojećeg Mundijala i očekivanja od srpske reprezentacije, koja je u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

"Veliki pritisak je na igračima da prođemo prvu fazu, posle bi sve bilo mnogo lakše, jer pritisak tada nestaje. Glavna utakmica je ta prva sa Kostarikom, moramo da pobedimo. Ne bi bilo dobro da se vadimo protiv Brazila", kaže Đukić.

Srbija je pod Mladenom Krstajićem opdigrala nekoliko pripremnih mečeva, poslednje dve protiv Čilea (0:1) i Bolivije (5:1) u Gracu u Austriji. Dva lica Srbije, doduše ne sa rivalima podjednake snage.

"Na nekim utakmicama smo videli velike mogućnosti Srbije, na drugim ne. Očekujem da Srbija bude takmičarska, čvrsta, homogena ekipa i iz te čvrstine tražimo pobedu", kaže Đukić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar