Званично: Слишковић напустио клупу Зрињског!

Шампион БиХ без тренера.

Фудбал 12.06.2018 | 08:15
Званично: Слишковић напустио клупу Зрињског!
Шампион БиХ, Зрињски из Мостара, потврдио је да је Блаж Слишковић напустио кормило "племића".

Мостарци су трећу годину заредом освојили шампионску титулу у БиХ, од чега двије са Слишковићем на клупи, а по завршетку сезоне популарни Бака одлучио је да потражи нови изазов у каријери.

"ХШК Зрињски службено потврђује да је Блаж Слишковић на лични захтјев одлучио одступити с позиције шефа стручног штаба. Цијенећи све што је урадио за наш клуб, посебно у протекле двије сезоне у којима је екипу одвео до два наслова првака, ХШК Зрињски је одлучио уважити његов захтјев те му најискреније захвалити на великом доприносу који је уградио у посљедње успјехе", наводи се у саопштењу Мостараца.

Бар за сада, Слишковић ће остати у клубу са стадиона "Под Бијелим бријегом".

"Због свега тога, Блаж Слишковић ће добити нову функцију у спортском сегменту клуба с отвореном опцијом одласка у случају проналаска новог ангажмана. ХШК Зрињски ће јавност благовремено обавијестити о избору новог шефа стручног штаба", додаје се у саопштењу објављеном на званичној Фацебоок страници клуба.

Слишковић (59) је тренер Зрињског био од 23. марта прошле године. Тада је наслиједио Ивицу Барбарића. Мостарски стручњак освојио је два трофеја у Премијер лиги БиХ, те Мостарце водио у квалификацијама за Лигу шампиона.

Прије Зрињског, у БиХ тренирао је Широки Бријег, Посушје и Бротњо, а радио је још у Хрватској (Хајдук Сплит), Албанији (КФ Тирана), Румунији (Униреа), Саудијској Арабији (Ал-Ансар) и Кини (Кингдао Јонун).

Од 2002. до 2006. био је селектор А репрезентације БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар