Zvanično: Slišković napustio klupu Zrinjskog!

Šampion BiH bez trenera.

Fudbal 12.06.2018 | 08:15
Zvanično: Slišković napustio klupu Zrinjskog!
Šampion BiH, Zrinjski iz Mostara, potvrdio je da je Blaž Slišković napustio kormilo "plemića".

Mostarci su treću godinu zaredom osvojili šampionsku titulu u BiH, od čega dvije sa Sliškovićem na klupi, a po završetku sezone popularni Baka odlučio je da potraži novi izazov u karijeri.

"HŠK Zrinjski službeno potvrđuje da je Blaž Slišković na lični zahtjev odlučio odstupiti s pozicije šefa stručnog štaba. Cijeneći sve što je uradio za naš klub, posebno u protekle dvije sezone u kojima je ekipu odveo do dva naslova prvaka, HŠK Zrinjski je odlučio uvažiti njegov zahtjev te mu najiskrenije zahvaliti na velikom doprinosu koji je ugradio u posljednje uspjehe", navodi se u saopštenju Mostaraca.

Bar za sada, Slišković će ostati u klubu sa stadiona "Pod Bijelim brijegom".

"Zbog svega toga, Blaž Slišković će dobiti novu funkciju u sportskom segmentu kluba s otvorenom opcijom odlaska u slučaju pronalaska novog angažmana. HŠK Zrinjski će javnost blagovremeno obavijestiti o izboru novog šefa stručnog štaba", dodaje se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici kluba.

Slišković (59) je trener Zrinjskog bio od 23. marta prošle godine. Tada je naslijedio Ivicu Barbarića. Mostarski stručnjak osvojio je dva trofeja u Premijer ligi BiH, te Mostarce vodio u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prije Zrinjskog, u BiH trenirao je Široki Brijeg, Posušje i Brotnjo, a radio je još u Hrvatskoj (Hajduk Split), Albaniji (KF Tirana), Rumuniji (Unirea), Saudijskoj Arabiji (Al-Ansar) i Kini (Kingdao Jonun).

Od 2002. do 2006. bio je selektor A reprezentacije BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar