Тужиоци обмањују јавност?

Вјештачења из Загреба требала су да стигну још прије мјесец дана. Шта се десило?

Република Српска 11.06.2018 | 15:53
Тужиоци обмањују јавност?
Главни окружни тужилац Желимир Лепир изјавио је у Народној скупштини Републике Српске још 10. маја да су Заводу за судску медицину у Загребу на вјештачење достављена два налаза обдукције тијела 21- годишњег младића из Бањалуке Давида Драгичевића, те да би налази тих вјештачења требало да стигну у бањалучко Тужилаштво за седам дана.

Лепир је тада рекао да су два инспектора лично однијели записнике о обдукцији и реобдукцији у Загреб и да би вјештачења налаза, које су радили патолози Жељко Каран из Бањалуке и Ивица Милосављевић из Београда, требало да дају одговоре о тачном времену смрти и квалификације повреда које су се налазиле на тијелу младића.

Главни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука 10. маја је још рекао да се очекују и токсиколошки налаз узорка крви покојног Давида, који су достављени на анализу у Београд, с обзиром на то да у Бањалуци не постоји лабораторија која ради токсиколошке анализе.

Будући да је од Лепирове изјаве прошло више од мјесец дана, главном окружном тужиоцу упутили смо питања и затражили одговор на питања - да ли су из Загреба и Београда стигли извјештај вјештачења обдукционих налаза и токсиколошки налаз?

„Записници о извршеним обдукцијама, заједно са налазом токсикологије ВМА из Беграда, су достављени као материјал за вјештачење Заводу за судску медицину у Загребу. Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, још није достављен налаз о извршеном вјештачењу“, одговорено је Журналу из Окружног тужилаштва Бањалука.

На основу оваквог одговора може се закључити следеће - да је тужилац Лепир на сједници Народне скупштине РС 10. маја обмануо јавност својом изјавом да ће извјештај вјештачења два обукциона налаза бити познати за седам дана, дакле 17. маја.

Једна од могућности је да су обдукциони налази Заводу за судску медицину у Загребу достављени касније, а не у вријеме које је навео Лепир.

Такође је нејасно због чега је на вјештачење у Загреб упућен токсиколошки налаз урађен на ВМА у Београду, јер су, како је рекао Лепир, вјештачење обдукционих налаза у Загребу и токсиколошки налаз рађен у Београду била два одвојена процеса.

Јавност није уопште била упозната да је из Београда стигао токсиколошки налаз, а питање је због чега главни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука сумња у налаз урађен на ВМА у Београду, па га је послао на додатно вјештачење у Загреб.

Контактирали смо Завод за судску медицину у Загребу, како би добили информацију о томе да ли је урађено вјештачење налаза, али су нам из те установе кратко одговорили да не могу контактирати са новинарима.

(Зурнал)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

ГоранБЛ

11.06.2018 14:00

Ниста друго нисмо ни оцекивали од њих. Сакривају криминал Лукаца и владе РС. Само да хоце ово проци па да заврсе гдје им је и мјесто: туњице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

11.06.2018 14:11

Тако је.

Name

Бл

11.06.2018 14:28

Марс битанге.

Name

Симона

11.06.2018 14:29

Питање ста су они доставили Загребу и Београду,мозда ниста,само до имају разлог да се несто десава,и да овај слуцај све висе разводњавају,мисле уморице се онај његов отац,и народ народ око њега,никада,сад јос веци инат и разлог имамо,да издрзимо,и ицицемо до краја,ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

Name

дијаспора_берлин

11.06.2018 14:32

Лагање није настављено само у овом слуцају! Нити за један пропуст у привредним пројектима није одговарао нити стављен пред одговорност нико! Крадја народног блага у високом стилу под окриљем владе се наставља неометано даље! Докле висе те Васе пљацке? Незире ли се крај то јвасој "реформској агенди"?

Name

Моусе за Бл

12.06.2018 15:50

Битанге су ти отац и матер који те склепасе да прљас овај свијет.Правда за Давида.

Name

Нинџа Корњача

12.06.2018 15:53

Ста се друго могло очекивати од Лептира,штите они једни друге,али не из неког искреног пријатељства,већ због својих прљавих радњи.

Name

Неписмена Славица Матијаш

11.06.2018 14:11

Шта друго очекивати од Тужилаштва гдје је неписмена Славица Матијаш тужилац? Неписмена Славица Матијаш кафанска " дама " данас ради као тужилац? Да ли овдје ико нормалан? Тамо гдје ради неписмена Славица Матијаш царује криминал,корупција,проституција и неправда. Окружно тужилаштво је гнијездо психопата свјесно доведених у ту институцију како би се иста уништила до темеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха,ха

11.06.2018 17:36

Краљица Виол.....

Name

брецало

11.06.2018 14:35

И опет цеда подметну своју верзију анализе знамо ми и сами да је то лукацово масло стити своји групу кримоса срам вас било лукацу стиди те се олосу један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комисар Лукац

11.06.2018 14:48

Ниста мимо закона! Моја оставка стоји вец дуго насем прецеднику на располагању, ха, ха..

Name

неко

11.06.2018 14:41

Много политизације око смрти несрећног младог човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

11.06.2018 14:52

Слуцај "Давид" је само врх бријега нерјесених проблема!

Name

За неко

11.06.2018 16:03

Јел то све сто знас ? Политозација, политизација као папагај , а не пада ти на памет да криминал осудис боте дроте

Name

Петyр Баелисх

11.06.2018 20:52

Папагају ботовски имаш ли шта новије или оригиналније?

Name

ДОКАЗ

11.06.2018 14:46

СВЕ ДОКАЗ ЗА ДОКАЗОМ ДА НЕСТО КРИЈУ. ВИСЕ НЕМА СЊЕ ДА ЈЕ ЦИСТО ЗАТАСКВАЊЕ У ПИТАЊУ. НЕМА СУМЊЕ СВЕ МАФИЈА НА ВРХУ ДРЗАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД+ДНС

11.06.2018 14:53

Папцине свих земаља ујединимо се!

Name

ЛАЗ

11.06.2018 14:50

КО ЗНА ЈЕСУ ЛИ ОНИ ИСТА ИКОМЕ И ПОСЛАЛИ, ЈА МИСЛИМ ДА НИСУ, САМО ДОБИЈАЈУ НА ВРЕМЕНУ. ЛЕПИР ЈЕ ЛАГАО У СКУПСТИНИ КАО И ЛУКАВ И СВИ ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ГРАДЈАНИН

11.06.2018 15:27

СТОКО УХЉЕБЉЕНА, ЛИЦЕМЈЕРНА. ПОЈЕО СИ ТИ ДОСТА СЕНДВИЦА. ДОБРО СИ ТИ ОВУ ЗЕМЉУ ПОСИСАО. МРС УЛИЗИЦО.

Name

Ре ГРАДЈАНИН

11.06.2018 15:29

Која висина, која писменост. Ти си једна ОБИЦНА ЈАЈАРА.

Name

РЕ ГРАДЈАНИН

11.06.2018 15:33

НИСИ ТИ ТОЛИКО ПИСМЕН КОЛИКО МИСЛИС, ПРОКУЗИО ТЕ ОБИЦАН ЦОВЈЕК .. ПОЈЕО СИ ТИ И НЕКОЛИКО СЕНДВИЦА И СОКОВА И ДОБРО СИ ТИ УХЉЕБЉЕН. НЕ ЛУПЕТАЈ ГЛУПОСТИ, ТО ЛИЦЕМЈЕРСТВО ЦЕ ИСПАСТАТ ТА ТВОЈА ДЈЕЦА. СТИДИ СЕ ОНАКВОГ ОЦА КАО СТО ЈЕ ДАВОР. ТЕБИ НЕКО И ДА УБИЈЕ ДИЈЕТЕ И ПОНУДИ ТИ 20 ХИЉАДА ТИ БИ СЕ УЦУТАО. ГАДИ МИ СЕ ТАКВА ВРСТА ЉУДИ.

Name

Вјеруј

11.06.2018 17:19

Уа јеси љут грађанине, бјесниш нешто? Ма ко си ти да бјесниш срам те било! Сви ћете пасти, ево пред нама је!

Name

Рамбо

12.06.2018 16:20

Узалуд вам је да се препирете са "људима" званим ботови,они мјењају мишљење према личним и потребама својих"газда",лично сам се у то увјерио.Познајем једнога бота,разговор са њима је могућ само ако то иде њима у прилог и,прилог њихових ментора, све остало је сведено на то како су они све у праву,а сви остали гријеше.На моју тврдњу да је Давид убијен,он одговара да је он био наркоман,ја Велим,па ста и да је био,зар треба да га неко убије,а није био,то се доказало. Он рече његов отац руси институције, полицију,Р.Српску,а мој одговор је био:како,па и он је био борац и рањен,а не руси он институције,већ оне који су их злоупотријебили.Наравно бот нађе за све ово "оправдање",рекавши зашто је исао у Сарајево,па велим ја:он је слободан човјек који има право да иде гдје хоће и,када хоће. Тај исти бот када би му неко понудио нешто у истом Сарајеву,наравно у његову корист,одлетио би тамо попут бетмена,ето то су типични битови,без карактера и морала,други не могу,а ја могу исто то.

Name

Градјанин

11.06.2018 14:52

Господо, углавном неписмени, највецим дијелом полуписмени и најмање писмени коментатори вијести на БН. Ја нисам ни црвени кмер, ни бот и не једем сендвице ал опет нмг оцима да гледам СзП ни СНСД. Морате да науците да постујете свације мисљење иако се са њим не слазете. Нису сви који не мисле као ви издајници и сауцесници у убиству ДД. Колико је, "господо патриоте" било неразњасњених убистава у вријеме владе СДСа? Кога је господин Мирко Саровиц амнестирао и спасио затвора у Истоцном Сарајеву и другим опстинама и градовима? Не знам како не видите да својим глупим и фрустрираним коментарима само наносите стету писменим и нормалним градјанима Републике?! Имам двоје дјеце и не дај Бозе да се икад иком деси сто се десило ДД али сматрам да се трг у БЛ никада не треба и не смије звати по ДД. Имамо ми много цеститих и писмених људи који су задузили ову Републику много висе, а до њих не држимо. Прозивате полицију редом, а не знате колико тамо има цеститих људи који трпе свакакво малтретирање да би прехранили дјецу. Пола вас неписмених би се сутра запослило у полицију и били би гори од ових да мозете. Господо, какви год да смо и каква год да је ова несретна Република, ми друге немамо. Сјетите се младости која је зивоте дала да би Саровиц и Додик, Тадиц и Црнадак, Жељка и Иваниц и сви остали зарађивали хиљаде и хиљаде марака. Јадна је влада и дрзава гдје су министри Тегелтија и Дјокиц али и Црнадак и Мектиц. Уците дјецу да се поштују, а не да се мрзе ако не мисле као ви. Уците дјецу да постују институције, а не имена. Уците дјецу да се понасају исто кад оду у Бец као и кад продју центром Хан Пијеска. Ко разумије схватице, ко неце нек неце. Вјерујем у правду. Надам се правди за свацију дјецу али без лазног морала и уплитања политике. Овај портал и Васковиц су висе стете нанијели СзП неко Додик и СНСД. И вама, који не мислите као ја, зелим свако добро, лицну и породицну срецу. Истрпио је овај народ сваста па це и ове политицаре. П.С. Велики поздрав за Славицу Матијас, ко год била та зена.  Кад је свако веце прозивате ево и ја да је поздравим иако јој оци никад нисам видио и никад раније за њу нисам цуо. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум

11.06.2018 14:56

Конацно један разуман коментар.

Name

за грађанин

11.06.2018 15:13

Жику бота, старе дротине, појео ДВА сендвића па "прорадила" инспирација.

Name

Ре Градјанин

11.06.2018 15:14

Ипак си Ти на сендвицу..

Name

ре градјанину

11.06.2018 15:41

Уопсте се не слазем Сдс за који казете да је било убистава није данасњи СДС, сада је ново вријеме од рата је друзе 25 година а 10 је превисе од када је на власти СНСД и који бас ниста нису урадили за РС тако да се реформе морају правити да би ову садасњу РС сацувалу њу неце ни странци ни нико други унистити вец ми сами економски млади одлазе,зато друзе памет у главу ово се мора мјењати није битно ко је на власти али треба да постоји правна дрзава да се привредни криминал и сваки други процесуирају а камоли убиства дјеце да смо једнаки пред законом.Зато трг треба да се зове ДД.Аполитицан градјанин који гледа у будуцност.

Name

РЕ РАЗУМ

11.06.2018 15:49

Е СТОКО, ПРИЗНАЈЕС САМ ДА СИ НЕПИСМЕН. ПРОЦИТАЈ СТА ТИ ЈЕ БРАТ БОТ НАПИСАО.

Name

дане

11.06.2018 15:55

Браво за градјанина а вас двојица сте заборавили споменути сок и тик так.

Name

Ре градјанин

11.06.2018 16:06

На ста си се ти осврнуо, на политику ? Процитај садрзај текста па коментариси.

Name

КАЛИС СИТИ

11.06.2018 16:37

Свака ти цаст за коментар.

Name

Вјеруј

11.06.2018 17:30

Шта се правдаш, коме се правдаш? Баш ме брига и ко си и шта си, уопште ме не занима. Али псујеш, дижеш притисак овим својим писаним ријечима. Тргови се баш требају назвати правим именом, јел'?! Знаш ли ти то?! Вјероватно не знаш. Да се зове онако како се десило, онако да нас подсјети и да знамо да никад више тако не буде! Давид нас је све заштитио, тај трг се никако другачије не треба звати него што јесте! ДАВИДОВ ТРГ ♥️♥️♥️ А сви који су скривили нечију смрт, сви који су склањати, бранили нечије убице има да плате, само тако треба да буде! Правда за Давида, правда за све настрадале ♥️♥️♥️

Name

За градјанина

11.06.2018 17:43

Увазени, нецу се освртати на све рецено, јер то је Васе мисљење. Само не занима да ли сте лицно познавали Давида? И јос несто. Када је син Славице Маријас добио пар цуски, дигла је правосудје на ноге, а поступајуци судија је једва презивио њене нападе јер није оставио у притвору осумњиценог. Поздрављајте је слободно и надам се (ако сте из БЛ) да никада нецете морати од ње цекати правду. И надам се да вас неко неце бити мрцварен као Давид.

Name

Петyр Баелисх

11.06.2018 21:12

Негдје се слажем с тобом, а у многоме се не слажем и не мислим као ти. Мислим да овај портал не наноси штету СзП, него истиче и обавјештава нас о свим ужасима које чини супротна, црвена опција.

Name

ПРАВДА

11.06.2018 14:52

ДЗАБА КУПУЈЕТЕ ВРИЈЕМЕ ЛАЗИМА, НИСТА ВИ НИГДЈЕ НИСТЕ ПОСЛАЛИ. САМО СВЕ ВИСЕ ТОНЕТЕ У ЛАЗ. НЕЦЕМО ОДУСТАТИ ,САМО ВАСИМ ЛАЗИМА БУДИТЕ ЈОС ВЕЦИ ИНСТ У НАРОДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА РЕ ГРАДЈАНИНУ

11.06.2018 16:06

Ма ста му објасњавас, он је превисе писмен да бибнас обицне људе разумио. Зна он и ОНИ то све, него се праве луди. Ухљебили се ,њима добро ,брига их за друге.

Name

ИСТИНА И ПРАВДА

11.06.2018 14:59

ОВО ЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО, ОНИ НИСТА НИСУ УРАДИЛИ. ОНИ СУ 100% ПОВЕЗАНИ СА УБИСТВОМ, ДАВОР ЈЕ СВАКУ РИЈЕЦ У ПРАВУ. КО ЗНА КОЛИКО СУ СЛУЦАЈЕВА ОВАКО ЗАТАСКАЛИ .. Е ГОСПОДО НА ВРХУ ДРЗАВЕ НЕЦЕМО ОДУДТАТИ ОВУ ИСТИНУ ЦЕМО ИСТЈЕРАТИ ДО КРАЈА. ЗНА СЕ ГДЈЕ ЦЕТЕ СВИ ЗАБРСИТ ,НА ДУГОГОДИСЊОЈ РОБИЈИ. ДАВОРЕ ХЕРОЈУ СРПСКИ, МОЗДА СИ СЕ ТИ И ДАВИД РОДИЛИ ДА БУДЕТЕ СПАС ОВЕ ЗЕМЉЕ ОД ОКУПАЦИЈЕ КРИМИНАЛАЦА. БОЗЕ МИЛОСТИВИ ХВАЛА ТИ СТО СИ НАРОДУ ОТВОРИО ОЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

11.06.2018 15:03

КОЈИ ЗАГРЕБ ,КОЈИ БЕОГРАД, СТА ЈЕ ВАМА ЉУДИ. ОНИ НИСТА НИГДЈЕ НИСУ СЛАЛИ. ОНИ СУ САУЦЕСНИЦИ У ТОМ УБИСТВУ И СТА ВИ ОЦЕКУЈЕТЕ ДА УРАДЕ? ДА ПРИЗНАЈУ? ДА СЕ ПРЕДАЈУ? ПА НИКАД. ЗАТО СВИ НА ТРГ. СВИ НА УЛИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

11.06.2018 16:13

На улице,трсзити правду,доста убистава и пљацке,доста рудоње и негових подгузних мува ,доста лати ,референдума и којекаквих бајки ...

Name

Раја

11.06.2018 17:18

Тог Карана првог треба на робију Он свашта ради , то је њему изгледа онако лако без савјести да напискара неки налаз и главно да је услузан неком криминалцу а самим тим и он је такав . Треба га привести и никад више да небо види !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

11.06.2018 17:57

Било је исто рецено да је МУП обавијестио да ФБИ буде укљуцен у истрагу, али се у медјувремену установило да је то лаз. Тако исто и са тим налазима, ко зна ста се ту муцка..... Народ се подигао на ноге......јос кап и мозе бити сваста... Највазније је разумно реаговати....тако да ти пандури не могу кренути на народ.

ОДГОВОРИТЕ