Отворена нова школа у Бијељини

Око 360 малишана од првог до петог разреда од јесени ће кренути у новоизграђену школу Вук Караџић у бијељинком насељу Лединци. Школу су данас свечано отворили министар просвјете Републике Српске Дане Малешевић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Република Српска 11.06.2018 | 15:31
Отворена нова школа у Бијељини
Нова школа на Лединцима од септембра отвориће своја врата за 15 одјељења и око 360 ученика. До изградње овог објекта ученици су били принуђени да похађају наставу у оронулој, такозваној малој школи Вук Караџић.

Ученици који су похађали наставу у старој школи кажу да су нове учионице прелијепе и да ће им бити право задовољство од септембра на наставу кренути у нову школу на Лединцима.

Изградња новог објекта коштала је три милиона КМ, од чега је Влада Републике Српске учествовала са нешто више од пола милиона, док је остатак финансиран из средстава града.

“Градска управа већ петнаестак година улаже у образовање, а у том периоду уложено је више од 30 милиона КМ. Ова школа има 2000 квадрата у оквиру којих се налазе и просторије за дјецу претшколског узраста. Ту је и кухиња и сви пратећи објекти који су потребни, те спортски терени”, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић приликом отварања школе.

Министар просвјете Републике Српске Дане Малешевић је рекао да су школски објекти битни, али увијек је битније оно што је у школским објектима, а то су ученици и наставници.

“Свјесни смо сви да је сваким даном све мање ђака у нашим школама, а овај и слични објекти ако не буду имали ђаке и квалитетне наставнике не значе пуно”, нагласио је Малешевић.

Новоотворена школа предата је на коришћење ученицима од првог до петог разреда.

“Обезбиједили смо три учионице за ученике првих разреда и шест за оне од другог до петог разреда. На располагању је и вишенамјенска просторија у којој ће ученици током зимског периода да обављају наставу физичког васпитања”, рекао је директор ОШ "Вук Караџић" Предраг Рачановић.

Свечаном отварању Основне школе Вук Караџић претходио је пригодан умјетнички програм ученика ове школе.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

неко

11.06.2018 13:45

Лијепо је видјети да се граде овако лијепие школе, да се улаже у школство, јер једино је образован и просвијећен млад човјек, гарант опстанка на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

11.06.2018 14:10

Свака част Мићићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

11.06.2018 18:52

И отац му дали паре па онда он направио сколу, има и фискултурну салу па це нас, за све способан зградонацелник имати гдје предавати физицко кад не буде управљао градом. За предавање физицке културе је нас зградонацелник сигурно способан, остало је за њега непознаница. Мало лопте, мало косарка, рукомет, крпењаца, кликери, ораса,

Name

Саша

11.06.2018 14:31

Апсолутно се слажем, поготово када видим колико ученика има једна петоразредна школа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

11.06.2018 15:30

На мјесту старе школе до јесени ниче зграда. Локација је идеална. Нису је џаба запалили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.06.2018 15:59

Гдје су на отварању ПДП овци. Директор ТО и посланик?

ОДГОВОРИТЕ