Otvorena nova škola u Bijeljini

Oko 360 mališana od prvog do petog razreda od jeseni će krenuti u novoizgrađenu školu Vuk Karadžić u bijeljinkom naselju Ledinci. Školu su danas svečano otvorili ministar prosvjete Republike Srpske Dane Malešević i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Republika Srpska 11.06.2018 | 15:31
Otvorena nova škola u Bijeljini
Nova škola na Ledincima od septembra otvoriće svoja vrata za 15 odjeljenja i oko 360 učenika. Do izgradnje ovog objekta učenici su bili prinuđeni da pohađaju nastavu u oronuloj, takozvanoj maloj školi Vuk Karadžić.

Učenici koji su pohađali nastavu u staroj školi kažu da su nove učionice prelijepe i da će im biti pravo zadovoljstvo od septembra na nastavu krenuti u novu školu na Ledincima.

Izgradnja novog objekta koštala je tri miliona KM, od čega je Vlada Republike Srpske učestvovala sa nešto više od pola miliona, dok je ostatak finansiran iz sredstava grada.

“Gradska uprava već petnaestak godina ulaže u obrazovanje, a u tom periodu uloženo je više od 30 miliona KM. Ova škola ima 2000 kvadrata u okviru kojih se nalaze i prostorije za djecu pretškolskog uzrasta. Tu je i kuhinja i svi prateći objekti koji su potrebni, te sportski tereni”, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom otvaranja škole.

Ministar prosvjete Republike Srpske Dane Malešević je rekao da su školski objekti bitni, ali uvijek je bitnije ono što je u školskim objektima, a to su učenici i nastavnici.

“Svjesni smo svi da je svakim danom sve manje đaka u našim školama, a ovaj i slični objekti ako ne budu imali đake i kvalitetne nastavnike ne znače puno”, naglasio je Malešević.

Novootvorena škola predata je na korišćenje učenicima od prvog do petog razreda.

“Obezbijedili smo tri učionice za učenike prvih razreda i šest za one od drugog do petog razreda. Na raspolaganju je i višenamjenska prostorija u kojoj će učenici tokom zimskog perioda da obavljaju nastavu fizičkog vaspitanja”, rekao je direktor OŠ "Vuk Karadžić" Predrag Račanović.

Svečanom otvaranju Osnovne škole Vuk Karadžić prethodio je prigodan umjetnički program učenika ove škole.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

neko

11.06.2018 13:45

Lijepo je vidjeti da se grade ovako lijepie škole, da se ulaže u školstvo, jer jedino je obrazovan i prosvijećen mlad čovjek, garant opstanka na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

Sinj

11.06.2018 14:10

Svaka čast Mićiću.

ODGOVORITE
Name

Majka

11.06.2018 18:52

I otac mu dali pare pa onda on napravio skolu, ima i fiskulturnu salu pa ce nas, za sve sposoban zgradonacelnik imati gdje predavati fizicko kad ne bude upravljao gradom. Za predavanje fizicke kulture je nas zgradonacelnik sigurno sposoban, ostalo je za njega nepoznanica. Malo lopte, malo kosarka, rukomet, krpenjaca, klikeri, orasa,

Name

Saša

11.06.2018 14:31

Apsolutno se slažem, pogotovo kada vidim koliko učenika ima jedna petorazredna škola.

ODGOVORITE
Name

Semberko

11.06.2018 15:30

Na mjestu stare škole do jeseni niče zgrada. Lokacija je idealna. Nisu je džaba zapalili.

ODGOVORITE
Name

re

12.06.2018 15:59

Gdje su na otvaranju PDP ovci. Direktor TO i poslanik?

ODGOVORITE