Хуманитарна џипијада у Српцу

Ронилачки и Офф Роад клуб „Жабац“ из Српца организовали су јуче четврту дводневну хуманитарну џипијаду на којој су учествовала 72 снажна „четвороточкаша“ са око 150 чланова посаде из осам општина Републике Српске: Дервенте, Добоја, Теслића, Челинца, Бања Луке, Козарске Дубице, Градишке и Српца.

Република Српска 11.06.2018 | 12:27
Хуманитарна џипијада у Српцу
Након окупљања испред Спортске дворане Србац, и дефилеа дионицом регионалног пута Србац - Лепеница, учесници ове манифестације кренули су брдско-планинском стазом дугој 17 километара ка врху Мотајице - Градина, која се налази на надморској висини од 652 метра. Уз доста напора, са мањим згодама и незгодама приликом доста захтјевне вожње, љубитељи овог екстремног спорта успјешно су савладали све препреке и стигли на одредиште.



По повратку приређено је дружење и забава, уз богату трпезу, пиће и музику. Учеснике џипијаде угостио је и овдашњи успјешни предузетник и хуманиста Драган Татомир, који је, такође, љубитељ снажних возила – мотоцикла и џипова.

Возачи џипова су снагу возила, своје умијеће и храброст показали и на новоизграђеном полигону у Српцу прилагођеном за ову намјену. Њиховој спретности, а посебно, храбрости дивили су се Српчани, а посебно најмладји житељи овог града . Моторијада није имала такмичерски карактер, казао је предсједник Ронилачког клуба „Жабац“. У првом плану је дружење и забава.



„Наша џипијада је карактеристична по томе што има и хуманитарни карактер. Након сваке до сада организоване три манифестације, остатак прихода користили смо за пружање помоћи лицима која се налазе у стању социјалних потреба. То ћемо учинити и сада, ако нам преостране средстава, а ако не, онда ће наш клуб организовати акцију на прикупљању средстава за изграедњу дјечијих игралишта – играоница у граду или селима гдје тога нема“, каже предсједник „Жапца“ Милорад Лепир.

Он је изразио задовољство што је ова манифестација успујешно организована и што се није догодио ни најмањи инцидент. Напротив, према изјави за БН Портал, Лепир истиче и пројне похвале, а сугестије које су добили добро ће доћи за идућу годину. То се односи, углавном, на носиоца организације Ронилачки клуб „Жабац“, мада ми у клубу имамо и Офф Реад секцију – додаје предсједник „Жапца“.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бајинци "на води"

11.06.2018 18:25

Све похвале свима. Организаторима и учесницима. Милораде земљаче, свака част људино!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум Спасоје

12.06.2018 18:19

Џипијада?Крканијада би се прије могло рећи.

ОДГОВОРИТЕ