Humanitarna džipijada u Srpcu

Ronilački i Off Road klub „Žabac“ iz Srpca organizovali su juče četvrtu dvodnevnu humanitarnu džipijadu na kojoj su učestvovala 72 snažna „četvorotočkaša“ sa oko 150 članova posade iz osam opština Republike Srpske: Dervente, Doboja, Teslića, Čelinca, Banja Luke, Kozarske Dubice, Gradiške i Srpca.

Republika Srpska 11.06.2018 | 12:27
Humanitarna džipijada u Srpcu
Nakon okupljanja ispred Sportske dvorane Srbac, i defilea dionicom regionalnog puta Srbac - Lepenica, učesnici ove manifestacije krenuli su brdsko-planinskom stazom dugoj 17 kilometara ka vrhu Motajice - Gradina, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 652 metra. Uz dosta napora, sa manjim zgodama i nezgodama prilikom dosta zahtjevne vožnje, ljubitelji ovog ekstremnog sporta uspješno su savladali sve prepreke i stigli na odredište.



Po povratku priređeno je druženje i zabava, uz bogatu trpezu, piće i muziku. Učesnike džipijade ugostio je i ovdašnji uspješni preduzetnik i humanista Dragan Tatomir, koji je, takođe, ljubitelj snažnih vozila – motocikla i džipova.

Vozači džipova su snagu vozila, svoje umijeće i hrabrost pokazali i na novoizgrađenom poligonu u Srpcu prilagođenom za ovu namjenu. Njihovoj spretnosti, a posebno, hrabrosti divili su se Srpčani, a posebno najmladji žitelji ovog grada . Motorijada nije imala takmičerski karakter, kazao je predsjednik Ronilačkog kluba „Žabac“. U prvom planu je druženje i zabava.



„Naša džipijada je karakteristična po tome što ima i humanitarni karakter. Nakon svake do sada organizovane tri manifestacije, ostatak prihoda koristili smo za pružanje pomoći licima koja se nalaze u stanju socijalnih potreba. To ćemo učiniti i sada, ako nam preostrane sredstava, a ako ne, onda će naš klub organizovati akciju na prikupljanju sredstava za izgraednju dječijih igrališta – igraonica u gradu ili selima gdje toga nema“, kaže predsjednik „Žapca“ Milorad Lepir.

On je izrazio zadovoljstvo što je ova manifestacija uspuješno organizovana i što se nije dogodio ni najmanji incident. Naprotiv, prema izjavi za BN Portal, Lepir ističe i projne pohvale, a sugestije koje su dobili dobro će doći za iduću godinu. To se odnosi, uglavnom, na nosioca organizacije Ronilački klub „Žabac“, mada mi u klubu imamo i Off Read sekciju – dodaje predsjednik „Žapca“.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bajinci "na vodi"

11.06.2018 18:25

Sve pohvale svima. Organizatorima i učesnicima. Milorade zemljače, svaka čast ljudino!

ODGOVORITE
Name

Кум Спасоје

12.06.2018 18:19

Џипијада?Крканијада би се прије могло рећи.

ODGOVORITE