Амерички лист: Русија не блефира

Русија не блефира и посједује наоружање "судњег дана", тврди амерички магазин "Национални интерес".

Свијет 11.06.2018 | 12:02
Амерички лист: Русија не блефира
Војни експерт Павел Подвиг наводи да је највећи број система наоружања познат од раније, али да су неки заиста сензационални. 

"Први пут сам чуо за крстареће ракете са нуклеарним бојевим главама и комплекс `кинжал`. Очигледно да је све што је показао (руски предсједник) Владимир Путин - тестирано, тако да све то постоји", каже он за амерички лист. 

Истраживач Центра за војнопоморске анализе Мајкл Кофман убијеђен је да су програми најновијег наоружања Русије реални и да је њихово постојање "питање блиске или одређене будућности". 

Он страхује због брзине коју могу да развију крстареће ракете са нуклеарним бојевим главама. 

"Национални интерес" наглашава да Вашингтон у овом тренутку нема могућност да се супротстави нуклеарном потенцијалу Москве, преноси "Спутњик". 

Војни експерти истичу да САД имају двије опције - да покрену трку у наоружању или направе нови договор "СТАРТ", који ће узети у обзир ново оружје Русије и ограничити нуклеарне потенцијале. 

Америчка Републиканска партија би, међутим, умјесто новог споразума, више вољела трку у наоружању, сматрају војни стручњаци.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сергеј

11.06.2018 12:23

Руси никад не фолирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упаљац

11.06.2018 14:01

Ако добро пратимо развој и понасање Русије,то јест Путина. По његовој самопоузданости,свако мозе закљуцити да Русију уопсте не интересује нато. Ма какве ракете нато поставио дуз Руске границе,(због наводне опасности од Русије наравно) То је за Русију разлог за подсмејавање. Али један Проблем остаје,сто је Путин пре пар дана изјавио; Како спасити комплетно унистење ове кугле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Реци

11.06.2018 21:31

Када је бал,нека је бал.