Američki list: Rusija ne blefira

Rusija ne blefira i posjeduje naoružanje "sudnjeg dana", tvrdi američki magazin "Nacionalni interes".

Svijet 11.06.2018 | 12:02
Američki list: Rusija ne blefira
Vojni ekspert Pavel Podvig navodi da je najveći broj sistema naoružanja poznat od ranije, ali da su neki zaista senzacionalni. 

"Prvi put sam čuo za krstareće rakete sa nuklearnim bojevim glavama i kompleks `kinžal`. Očigledno da je sve što je pokazao (ruski predsjednik) Vladimir Putin - testirano, tako da sve to postoji", kaže on za američki list. 

Istraživač Centra za vojnopomorske analize Majkl Kofman ubijeđen je da su programi najnovijeg naoružanja Rusije realni i da je njihovo postojanje "pitanje bliske ili određene budućnosti". 

On strahuje zbog brzine koju mogu da razviju krstareće rakete sa nuklearnim bojevim glavama. 

"Nacionalni interes" naglašava da Vašington u ovom trenutku nema mogućnost da se suprotstavi nuklearnom potencijalu Moskve, prenosi "Sputnjik". 

Vojni eksperti ističu da SAD imaju dvije opcije - da pokrenu trku u naoružanju ili naprave novi dogovor "START", koji će uzeti u obzir novo oružje Rusije i ograničiti nuklearne potencijale. 

Američka Republikanska partija bi, međutim, umjesto novog sporazuma, više voljela trku u naoružanju, smatraju vojni stručnjaci.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sergej

11.06.2018 14:23

Rusi nikad ne foliraju.

ODGOVORITE
Name

Upaljac

11.06.2018 16:01

Ako dobro pratimo razvoj i ponasanje Rusije,to jest Putina. Po njegovoj samopouzdanosti,svako moze zakljuciti da Rusiju uopste ne interesuje nato. Ma kakve rakete nato postavio duz Ruske granice,(zbog navodne opasnosti od Rusije naravno) To je za Rusiju razlog za podsmejavanje. Ali jedan Problem ostaje,sto je Putin pre par dana izjavio; Kako spasiti kompletno unistenje ove kugle?

ODGOVORITE
Name

Sta Reci

11.06.2018 23:31

Kada je bal,neka je bal.