Дачић: Косово је најтеже питање

Сви ми који смо на власти, али и они који су сад опозиција, имамо одговорност, написао је у ауторском тексту за данашњи “Курир” шеф српске дипломатије Ивица Дачић, и додао да су, међутим, “и Тадић, и Ðилас, и Јеремић”, изгледа заборавили шта та ријеч значи.

Србија 11.06.2018 | 09:08
Дачић: Косово је најтеже питање
– За разлику од њих, чини ми се да је садашња власт, с Александром Вучићем на челу, чији су дио моја партија и ја, спремна да се ухвати укоштац са свим тешким одлукама – истакао је Дачић.

Он је указао да је питање Косова најтеже од свих.

– Изгледа као Сизифов посао, али на нама је да никада не одустанемо, колико год да се све чини безизлазним. Не то није само фраза, то је суштина – каже Дачић.

Према његовим ријечима, лако је рећи “ова влада продаје Косово”, “ова власт води катастрофалну економску политику” или “Дачић пјева”.

– Господо, ви који критикујете, а на шта имате право, кажем вам: Да сте били барем мало одговорнији, сада можда не бисмо имали толико пропуштених шанси за Косово, да се сада и предсједник и Влада хватају за сламку која је притом поломљена на неколико дијелова, да би Србиија нешто добила – поручује Дачић и додаје:

– За разлику од неких, моје пјевање, и то пред страним дипломатама, није одмогло већ помогло, јер чињеница је да је дипломатска активност признатија него икада. Смета вам када Дачић пјева, а не смета када су то радили Путин, Обама или када је Клинтон пјевао – каже он.

Према његовим ријечима, у реду је да критикујемо једни друге, тако се долази до бољих рјешења, али не и да се међусобно мрзимо.

– Шта ћемо сви заједно са мржњом ако дођемо у ситуацију да сви станемо под једну шљиву – написао је Дачић у ауторском тексту.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Харе

11.06.2018 07:37

Косово је изгубљено са тим се морате помирити ,што прије то боље за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.06.2018 17:03

Република Српска је самостална,што се пре призна, боље за све

Name

Солаја

11.06.2018 07:54

Дациц критикује опозицију а он из сколе у Политику и вјецно са владајуцим партијама у коалицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бинго

11.06.2018 08:01

Лупеташ Дачићу, као и обично, врати се у 1999. па погледај како су вас Албанци надмудрили, напустили су сви комплет територију Косова као резултат етничког чишћења, а онда сте се са "освојеног" територија под притиском запада повукли у матицу Србију. Остаје нам дакле, да се или поново вратимо оружју или признамо фактичко стање. Немојмо замајавати народ лажним причама и предизборним флоскулама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кошаре

11.06.2018 08:12

Косово уопште више није српско питање. Косово је изгубљено за сва времена и никад више неће бити српско. Ко ће од свих великих Србенди које дижу три прста отићи да живи на Косову ако га један дан вратимо рецимо??? Неће нико а највише неће Срби са Косовс јер сада живе на београдском асфалту тако да од Косова нема више ништа али Прешево и Сандзак могу бити спашени ако се на вријеме нешто уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика

11.06.2018 08:20

Ако могу Енглези признати Косово онда може и Србија признати Шкотску и Сјеверну Ирску. Ако могу Турци признати Косово онда може и Србија признати Курдистан. Ако може Француска признати Косово онда може и Србија признати Шеријатску Јужну Француску. Ако могу УСА признати Косово онда може и Србија признати Конфедерацију и Тексас. Ако може Хрватска признати Косво онда може и Србија признати Дубровацку Републику и Истру. Ако може Италија признати Косово онда може и Србија признати Републику Венецију, Сицилију....итд. Тако се то ради само што Србија нема храбрости да се бори за своје па ће за 20 година нестати као држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Политика

11.06.2018 09:47

Могу Али не смију. Е ту је разлика

Name

Мирко Немирко

11.06.2018 08:35

Ми Срби смо на Косову попушили. Изгубили смо рат против Шиптара, који су нас надмудрили. Нико нама није крив што смо од 1991 водили тврдоглаву политику. Можда је боље што је тако испало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.06.2018 17:04

Вратити се на Космет по сваку цену, кад тад.

Name

Д

11.06.2018 11:26

Косово није изгубљено,косово је отето ,а што је нај горе је то да Србију силе да призна оно што јој је отето па ме занима дали је ико призно нешто што му се отима ,докле је тај свијет дошо са својом реалношћу,по другој страни ако Србија не призна то што јој је отето нема напретка увјек ће бити уцјењивана .Зашто свијет није бар толико фер па да барем не тражи да се отето призна,исто као да би неко отео некоме дијете па тражијо од родитеља да се одрекне тога дјетета која љдска психа само то може замислити, ту за мене нема решења а опет ако нема решења то и даље не значи да имамо Косово .Србиа је једноставно у неизлазној ситуацији

ОДГОВОРИТЕ