СП: "Играчи Тотенхема не знају да побјеђују!"

Легенда Арсенала не верује много садашњој репрезентацији Енглеске пошто "језгро тима" чине фудбалери Тотенхема.

Фудбал 13.06.2018 | 08:00
СП: "Играчи Тотенхема не знају да побјеђују!"
Дани Роуз, Киран Трипијер, Ерик Дајер, Деле Али и капитен Хари Кејн.

Тотенхем ће на предстојећем Светском првенству имати највећи удео играча у саставу Енглеске, а оно што је и важније од тога јесте да ће они водити важну улогу. Неће бити изненађење чак и ако сва петорица у једном тренутку буду стартери, а то се не свиђа Тонију Адамсу.

Легендарни штопер Арсенала, иначе највећег ривала Тотенхема, је у интервјуу за "Сан" казао да опасно сумња у ову генерацију "Гордог Албиона" - баш због играча Спурса.

"Стварно сам забринут због ових играча Тотенхема... Мислим да они не знају да побеђују. То су заиста веома добри играчи, али у одређеним тренуцима сезоне и турнирских такмичења - мораш да направиш додатки корак, да се истакнеш", рекао је Адамс и додао:

"Морате бити способни да владате емоцијама и ако они не знају да побеђују - неће ни победити".

Видећемо да ли ће ово пробудити нови "раскол" у репрезентацији Енглеске пошто су медији претходно у "афери тетоважа" напали Рахима Стерлинга, па је утисак да играчи са Острва на Мундијале никада не путују у најбољој атмосфери због притисака изнутра или споља...

Адамс је оценио да је проблем Енглеске и то што нема шампионског голмана попут Ђиђија Буфона и дефанзивца "чврстог као камен" какви су Серхио Рамос или Фабио Канаваро.

Пошто је и сам био дефанзивац, испричао је и занимљиву анегдоту како се ова позиција променила током времена, па су штопери - посебно на Острву - све мање "чврсти у дуелима", а све више се гледа проценат успешних додавања.

"Џон Стоунс је технички веома добар, али увек се сетим разговора пре неког времена са тинејџерима дефанзивцима у Арсеналу. Питао сам их 'Шта је ваш посао?', а један од њих је рекао 'модерни штопер'. Рекао сам му 'Чекај човече, видиш онај гол? Твој посао је да јеб*на лопта не уђе у њега'. Само су причали о дистрибуцији лопте из задње линије, а ја сам их само упитао јесу ли данас вежбали играње главом?", казао је Тони Адамс.

Подсетимо, Енглеска на Мундијалу игра у групи са Белгијом, Тунисом и Панамом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар