SP: "Igrači Totenhema ne znaju da pobjeđuju!"

Legenda Arsenala ne veruje mnogo sadašnjoj reprezentaciji Engleske pošto "jezgro tima" čine fudbaleri Totenhema.

Fudbal 13.06.2018 | 08:00
SP: "Igrači Totenhema ne znaju da pobjeđuju!"
Dani Rouz, Kiran Tripijer, Erik Dajer, Dele Ali i kapiten Hari Kejn.

Totenhem će na predstojećem Svetskom prvenstvu imati najveći udeo igrača u sastavu Engleske, a ono što je i važnije od toga jeste da će oni voditi važnu ulogu. Neće biti iznenađenje čak i ako sva petorica u jednom trenutku budu starteri, a to se ne sviđa Toniju Adamsu.

Legendarni štoper Arsenala, inače najvećeg rivala Totenhema, je u intervjuu za "San" kazao da opasno sumnja u ovu generaciju "Gordog Albiona" - baš zbog igrača Spursa.

"Stvarno sam zabrinut zbog ovih igrača Totenhema... Mislim da oni ne znaju da pobeđuju. To su zaista veoma dobri igrači, ali u određenim trenucima sezone i turnirskih takmičenja - moraš da napraviš dodatki korak, da se istakneš", rekao je Adams i dodao:

"Morate biti sposobni da vladate emocijama i ako oni ne znaju da pobeđuju - neće ni pobediti".

Videćemo da li će ovo probuditi novi "raskol" u reprezentaciji Engleske pošto su mediji prethodno u "aferi tetovaža" napali Rahima Sterlinga, pa je utisak da igrači sa Ostrva na Mundijale nikada ne putuju u najboljoj atmosferi zbog pritisaka iznutra ili spolja...

Adams je ocenio da je problem Engleske i to što nema šampionskog golmana poput Điđija Bufona i defanzivca "čvrstog kao kamen" kakvi su Serhio Ramos ili Fabio Kanavaro.

Pošto je i sam bio defanzivac, ispričao je i zanimljivu anegdotu kako se ova pozicija promenila tokom vremena, pa su štoperi - posebno na Ostrvu - sve manje "čvrsti u duelima", a sve više se gleda procenat uspešnih dodavanja.

"Džon Stouns je tehnički veoma dobar, ali uvek se setim razgovora pre nekog vremena sa tinejdžerima defanzivcima u Arsenalu. Pitao sam ih 'Šta je vaš posao?', a jedan od njih je rekao 'moderni štoper'. Rekao sam mu 'Čekaj čoveče, vidiš onaj gol? Tvoj posao je da jeb*na lopta ne uđe u njega'. Samo su pričali o distribuciji lopte iz zadnje linije, a ja sam ih samo upitao jesu li danas vežbali igranje glavom?", kazao je Toni Adams.

Podsetimo, Engleska na Mundijalu igra u grupi sa Belgijom, Tunisom i Panamom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar