Обрадовић: Ми у Португал не идемо да се бранимо!

Селектор рукометаша Србије Љубомир Обрадовић рекао је да његова екипа неће бранити предност, већ да ће ићи на победу и у ревашу у Повао де Варзиму.

Остали спортови 11.06.2018 | 11:15
Обрадовић: Ми у Португал не идемо да се бранимо!
Србија је победила Португал у нишком "Чаиру" са 28:21 у првом мечу баража за одлазак на Светско првенство које се од 9. до 27. јануара 2019. игра у Данској и Немачкој.

"Када смо сазнали име противника, знали смо да ће то бити две захтевне утакмице. Не одступам од тога, и поред овог резултата. Знали смо да нас чека тешка утакмица против моћног и искусног противника. Идемо на друго полувреме. Морамо да размишљамо позитивно. Не да бранимо овај резултат, него да наставимо тамо где смо стали. Идемо на победу. Честитам Португалцима на фер утакмици. Има много играча са којима сам радио, тако да то пријатељство остаје и после ове две утакмице", преноси Рукометни савез речи српског селектора. 

Капитен репрезентације Србије Немања Илић рекао је да је екипа задовољна победом, али да се неће опустити у реваншу. 

"Одлично смо почели, уморили се при крају полувремена, када су Португалци смањили нашу предност. У другом полувремену опет смо подигли ниво игре и то је дало резултат. Свако је дао све од себе. Не смемо да се опустимо. Јесте плус седам, али пре пар година смо се опекли са Чесима. Добили смо их у Нишу са осам голова, а тамо смо изгубили 11 разлике. Неколицина нас је и тада играло. Нема опуштања. Идемо и тамо на победу", додао је он. 

Селектор Португала Пауло Переира рекао је да је нормлано изгубити у Србији, али да ништа није решено. 

"Мање, више, нормално је изгубити у Србији. Срби имају добре играче, какве и ми имамо. Имамо други меч и можете рачунати да ћемо се борити до краја. Овај дуел је још отворен, не завршава се све у Нишу", навео је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар