Obradović: Mi u Portugal ne idemo da se branimo!

Selektor rukometaša Srbije Ljubomir Obradović rekao je da njegova ekipa neće braniti prednost, već da će ići na pobedu i u revašu u Povao de Varzimu.

Ostali sportovi 11.06.2018 | 11:15
Obradović: Mi u Portugal ne idemo da se branimo!
Srbija je pobedila Portugal u niškom "Čairu" sa 28:21 u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo koje se od 9. do 27. januara 2019. igra u Danskoj i Nemačkoj.

"Kada smo saznali ime protivnika, znali smo da će to biti dve zahtevne utakmice. Ne odstupam od toga, i pored ovog rezultata. Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv moćnog i iskusnog protivnika. Idemo na drugo poluvreme. Moramo da razmišljamo pozitivno. Ne da branimo ovaj rezultat, nego da nastavimo tamo gde smo stali. Idemo na pobedu. Čestitam Portugalcima na fer utakmici. Ima mnogo igrača sa kojima sam radio, tako da to prijateljstvo ostaje i posle ove dve utakmice", prenosi Rukometni savez reči srpskog selektora. 

Kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Ilić rekao je da je ekipa zadovoljna pobedom, ali da se neće opustiti u revanšu. 

"Odlično smo počeli, umorili se pri kraju poluvremena, kada su Portugalci smanjili našu prednost. U drugom poluvremenu opet smo podigli nivo igre i to je dalo rezultat. Svako je dao sve od sebe. Ne smemo da se opustimo. Jeste plus sedam, ali pre par godina smo se opekli sa Česima. Dobili smo ih u Nišu sa osam golova, a tamo smo izgubili 11 razlike. Nekolicina nas je i tada igralo. Nema opuštanja. Idemo i tamo na pobedu", dodao je on. 

Selektor Portugala Paulo Pereira rekao je da je normlano izgubiti u Srbiji, ali da ništa nije rešeno. 

"Manje, više, normalno je izgubiti u Srbiji. Srbi imaju dobre igrače, kakve i mi imamo. Imamo drugi meč i možete računati da ćemo se boriti do kraja. Ovaj duel je još otvoren, ne završava se sve u Nišu", naveo je on.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar