СП: Срби на корак од пласмана на СП!

Мотивисани "Орлови" бољи од Португала, Србија на корак од СП! Рукометаши Србије победили су Португал у првој утакмици баража за одлазак на Светско првенство са 28:21 у нишком "Чаиру".

Остали спортови 10.06.2018 | 20:15
СП: Срби на корак од пласмана на СП!
Рукометаши су у Нишу остварили другу победу ове сезоне после тријумфа над Исландом на Европском првенству у јануару и од пласмана на шампионат света их дели још реванш са истим противником.

"Орлови" су изгледали много боље него у првих шест месеци ове године и заслужено су ближи одласку у Данску и Немачку наредне године.

Пожртвованост Вање Илића, огромна енергија Богдана Радивојевића, жеља Владимира Цупаре и креативност Стефана Вујића биле су неке од карактеристика игре тима који сада предводи Љубомир Обрадовић. 

Најефикаснији у српском тиму био је Немања Илић са шест голова, док су Стефан Вујић, Богдан Радивојевић, Немања Зеленовић и Мијаило Марсенић постигли по четири. 

Србија је одиграла чврсту одбрану и тако је било од старта уз тек повремене и спорадичне падове. 

Тако је наша селекција успела да се после тврдог почетка одлепи са 5:4 на 11:4. Уследио је један од споменутих падова и Португалци су до полувремена успели да се врате серијом 3:0 на 14:10. 

У другом делу игре Србија је предност одржавала са полувремена, али је у последњих пет минута појачала темпо и имала максималних 28:20. Дуарте је тада постигао гол на уласку у последњи минут и поставио коначан резултат. 

Реванш се игра у Португалу 14. јуна, а победник двомеча играће на Светском првенству које се од 9. до 27. јануара игра у Данској и Немачкој.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар