Пријатељска: Бразил се игра, а Нејмар је у форми!

Ако је било икаквог страха код Бразилаца да Нејмар, који од фебруара није био на терену, неће бити потпуно спреман - после мечева са Хрватском и Аустријом, он више не постоји.  Нек' је Србима Бог у помоћи! Овај Бразил може да га да кад год пожели. . .

Фудбал 10.06.2018 | 19:00
Пријатељска: Бразил се игра, а Нејмар је у форми!
Бразил је спреман за Светско првенство, а спреман је и Нејмар!

Највећи страх у највећој јужноамеричкој земљи представљала је повреда звезде ПСЖ-а, али у мечевима против Хрватске и Аустрије показао је да је поново у "топ форми".

Против "ватрених" је размрдао екипу у другом полувремену и постигао гол, док је овог поподнева у Бечу намучио одбрану која је пред његовим дриблинзима - падала на траву и гледала како постиже гол у 63. минуту, а то је била и "мала освета" за бројне грубе фаулове које је претрпео.

У последњој провери пред меч са Швајцарском на Мундијалу:

АУСТРИЈА - БРАЗИЛ 0:3 (0:1)

И у овом мечу Тите је од почетка меча указао поверење Габријелу Жесусу, најбољем стрелцу из квалификација, а он му је вратио новим голом у дресу "кариока" у 36. минуту. Након јаког ударца Марсела, лопта се одбила на леву страну до Жесуса који је матирао Линднера.

Лепу акцију по десној страни и правовремени пас на леву, где је Нејмар остао "један на један" против Драговића, Бразилац је решио ефектно пошто је чувар пао!

Надамо се да тако неће бити и против наших фудбалера на Мундијалу...

Нејмар је у дресу Бразила постигао чак 55 голова и тако је већ са 26 година престигао Ромарија. Испред њега су још Роналдо (62) и Пеле (77), а биће изненађење ако до краја каријере не "прескочи" и њих.

Тачку на меч ставио је Филип Кутињо у 69. минуту када га је у простор одлично "избацио" Роберто Фирмино, свега два минута по уласку у игру, а фудбалер Барселоне је рутински лопту послао у даљи угао. Његов шут у нападу после тога остао је на пречки...

Подсетимо, Србија и Бразил играју 27. јуна у Москви.

Нека нам је Бог у помоћи! Шта друго рећи после овог последњег издања Бразилаца, генералке у којој су двадесетак, двадесетпет минута преспавали, или хватали залет - ко ће их знати - па онда с неколико потеза и само малим наговештајем шта све могу, везали у неразвезиво мучене Аустријанце? Шта друго рећи кад пред вас стану те "жуте осице", па крену да зује и зује и зује - делује у једном моменту да вам неће ништа - а онда вас тако изуједају, избоду, да више не знате где сте бушни? 

Питање је велико и право да ли Младен Крстајић треба уопште да дозволи својим пуленима да погледају ово што је Бразил данас урадио Аустријанцима. Дао им је три, погодио пречку и стативу, нашалио се баш оноако шмекерски и опростио им минимум "петарду". И све то са - колико? Ајде да кажемо 40-50 одсто гаса. Па још једно логично питање: шта се деси оном прекопута кад казаљка за број обртаја закуца у црвено?  

Пожалиће се можда Аустријанци да је Бразил први гол постигао из офсајда. После шута Марсела из даљине лопта се одбила до Жезуса који јесте био иза леђа дефанзиваца домаћег тима, али исто тако лопта се одбила од једног Аустријанца.

Бразилци су се још после првог гола - колико год то звучало нелогично, али и то је једна од њихових одлика по Титеом - повукли, или боље рећи нису срљали већ су стали на лопту, кружили, чували посед и чекали своју шансу, што је у једном моменту почело да излуђује Аустријанце. Почели су домаћи из немоћи да играју много агресивније, да ударају по ногама, па се један Нејмаров крик зачуо у преносу и поред десетина хиљада људи на стадиону Ернст Хапел. 

Није прошло много, своју порцију батина добио је и Кутињо, после чега је дошло до мале гужве на средини терена. Судија картонима смирио Аустријанце и меч је, по Бразилце, успешно приведен крају. И успешно и рутински. 

Чим су престали да кидишу на зглобове кафених генијалаца момци Франка Фоде више нису имали шта да траже у том дуелу. 

Ако је за утеху, Аустријанци су глумили Швајцарце.

Можда неће овако против нас?

АУСТРИЈА - БРАЗИЛ 0:3 (0:1)
/Габријел Жезус 36, Нејмар 63, Кутињо 69/

Беч. Стадион: Ернст Хапел.

АУСТРИЈА: Линднер - Хинтерегер, Предл, Драговић - Алаба, Гришил, Баумгартлингер, Лајнер - Шлагер, Шопф и Арнаутовић.

Играли су још: Хирландер, Бургшталер, Жуљ и Дансо.

БРАЗИЛ: Алисон - Данило, Силва, Миранда, Марсело - Каземиро, Паулињо, Кутињо - Нејмар, Вилијан и Жесус.

Играли су још: Маркињос, Фернандињо, Фирмино, Луис, Тајсон и Коста.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар