Prijateljska: Brazil se igra, a Nejmar je u formi!

Ako je bilo ikakvog straha kod Brazilaca da Nejmar, koji od februara nije bio na terenu, neće biti potpuno spreman - posle mečeva sa Hrvatskom i Austrijom, on više ne postoji.  Nek' je Srbima Bog u pomoći! Ovaj Brazil može da ga da kad god poželi. . .

Fudbal 10.06.2018 | 19:00
Prijateljska: Brazil se igra, a Nejmar je u formi!
Brazil je spreman za Svetsko prvenstvo, a spreman je i Nejmar!

Najveći strah u najvećoj južnoameričkoj zemlji predstavljala je povreda zvezde PSŽ-a, ali u mečevima protiv Hrvatske i Austrije pokazao je da je ponovo u "top formi".

Protiv "vatrenih" je razmrdao ekipu u drugom poluvremenu i postigao gol, dok je ovog popodneva u Beču namučio odbranu koja je pred njegovim driblinzima - padala na travu i gledala kako postiže gol u 63. minutu, a to je bila i "mala osveta" za brojne grube faulove koje je pretrpeo.

U poslednjoj proveri pred meč sa Švajcarskom na Mundijalu:

AUSTRIJA - BRAZIL 0:3 (0:1)

I u ovom meču Tite je od početka meča ukazao poverenje Gabrijelu Žesusu, najboljem strelcu iz kvalifikacija, a on mu je vratio novim golom u dresu "karioka" u 36. minutu. Nakon jakog udarca Marsela, lopta se odbila na levu stranu do Žesusa koji je matirao Lindnera.

Lepu akciju po desnoj strani i pravovremeni pas na levu, gde je Nejmar ostao "jedan na jedan" protiv Dragovića, Brazilac je rešio efektno pošto je čuvar pao!

Nadamo se da tako neće biti i protiv naših fudbalera na Mundijalu...

Nejmar je u dresu Brazila postigao čak 55 golova i tako je već sa 26 godina prestigao Romarija. Ispred njega su još Ronaldo (62) i Pele (77), a biće iznenađenje ako do kraja karijere ne "preskoči" i njih.

Tačku na meč stavio je Filip Kutinjo u 69. minutu kada ga je u prostor odlično "izbacio" Roberto Firmino, svega dva minuta po ulasku u igru, a fudbaler Barselone je rutinski loptu poslao u dalji ugao. Njegov šut u napadu posle toga ostao je na prečki...

Podsetimo, Srbija i Brazil igraju 27. juna u Moskvi.

Neka nam je Bog u pomoći! Šta drugo reći posle ovog poslednjeg izdanja Brazilaca, generalke u kojoj su dvadesetak, dvadesetpet minuta prespavali, ili hvatali zalet - ko će ih znati - pa onda s nekoliko poteza i samo malim nagoveštajem šta sve mogu, vezali u nerazvezivo mučene Austrijance? Šta drugo reći kad pred vas stanu te "žute osice", pa krenu da zuje i zuje i zuje - deluje u jednom momentu da vam neće ništa - a onda vas tako izujedaju, izbodu, da više ne znate gde ste bušni? 

Pitanje je veliko i pravo da li Mladen Krstajić treba uopšte da dozvoli svojim pulenima da pogledaju ovo što je Brazil danas uradio Austrijancima. Dao im je tri, pogodio prečku i stativu, našalio se baš onoako šmekerski i oprostio im minimum "petardu". I sve to sa - koliko? Ajde da kažemo 40-50 odsto gasa. Pa još jedno logično pitanje: šta se desi onom prekoputa kad kazaljka za broj obrtaja zakuca u crveno?  

Požaliće se možda Austrijanci da je Brazil prvi gol postigao iz ofsajda. Posle šuta Marsela iz daljine lopta se odbila do Žezusa koji jeste bio iza leđa defanzivaca domaćeg tima, ali isto tako lopta se odbila od jednog Austrijanca.

Brazilci su se još posle prvog gola - koliko god to zvučalo nelogično, ali i to je jedna od njihovih odlika po Titeom - povukli, ili bolje reći nisu srljali već su stali na loptu, kružili, čuvali posed i čekali svoju šansu, što je u jednom momentu počelo da izluđuje Austrijance. Počeli su domaći iz nemoći da igraju mnogo agresivnije, da udaraju po nogama, pa se jedan Nejmarov krik začuo u prenosu i pored desetina hiljada ljudi na stadionu Ernst Hapel. 

Nije prošlo mnogo, svoju porciju batina dobio je i Kutinjo, posle čega je došlo do male gužve na sredini terena. Sudija kartonima smirio Austrijance i meč je, po Brazilce, uspešno priveden kraju. I uspešno i rutinski. 

Čim su prestali da kidišu na zglobove kafenih genijalaca momci Franka Fode više nisu imali šta da traže u tom duelu. 

Ako je za utehu, Austrijanci su glumili Švajcarce.

Možda neće ovako protiv nas?

AUSTRIJA - BRAZIL 0:3 (0:1)
/Gabrijel Žezus 36, Nejmar 63, Kutinjo 69/

Beč. Stadion: Ernst Hapel.

AUSTRIJA: Lindner - Hintereger, Predl, Dragović - Alaba, Grišil, Baumgartlinger, Lajner - Šlager, Šopf i Arnautović.

Igrali su još: Hirlander, Burgštaler, Žulj i Danso.

BRAZIL: Alison - Danilo, Silva, Miranda, Marselo - Kazemiro, Paulinjo, Kutinjo - Nejmar, Vilijan i Žesus.

Igrali su još: Markinjos, Fernandinjo, Firmino, Luis, Tajson i Kosta.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar