Гдје ће Леброн? Поп га зове у Тексас!

Најдоминантнији играч данашњице разматра своје опције.

Кошарка 12.06.2018 | 14:30
Гдје ће Леброн? Поп га зове у Тексас!
Време је за трећи део "Одлуке".

"Тхе Децисион", ТВ шоу у којем је Леброн Џејмс 2010. рекао да "носи свој таленат" из Кливленда у Мајами, био је НБА догађај године. Након што је исцрпео опције са Кавсима и схватио да ће морати да на другом месту освоји титулу, "Краљ" се преселио на Флориду и тамо ставио два прстена на руку.

После четири године на обали Атлантика, Џејмс се вратио у Кливленд и свом граду донео прву титулу, 2016. У међувремену је три пута губио од Голден Стејта и ове године поново дошао "до зида", схвативши да са (оваквим) Кливлендом неће моћи да угрози најдоминатнији НБА тим.

После шестог пораза у свом деветом великом финалу, Леброн поново разматра опције, а амерички медији одавно нагађају где ће се (и да ли ће се) преселити током лета.

У Кливленду се полако мире са чињеницом да ће се Џејмс спаковати и отићи.

Према писању "Ен-Би-Сија" (НБЦ), осим Кливленда, за Лебронов потпис овог лета најконкретније су заинтересована још три тима - Филаделфија, Хјустон и Лејкерси. 

Списак оних који би радо волели Џејмса ту се не завршава. 

"Речено ми је да је и увек убедљиви тренер Сан Антонија Грег Попович такође спреман да покуша да разговара са Леброном и да га убеди да се пресели на југ Тексаса", објавио је новинар Њујорк Тајмса Марк Стејн.

Одговор на питање где ће Леброн отићи и даље је тешко предвидети, јер ће Кливлендова "двадесет тројка" размотрити све опције пре него што донесе одлуку. Да га у Сан Антонију желе и дозивају није потребно наглашавати, с обзиром на фотографију коју је на свој Тwиттер профил окачио и кошаркаш Спарса Деџонте Мареј.

Сан Антонио је ове сезоне победио у 48 утакмица и изнео тешку годину без своје прве звезде Каваија Ленарда. Ако би он био упарен са Леброном, онда је лако претпоставити да би и Ману Ђинобили остао у екипи, уз староседеоце Пау Гасола, Рудија Геја, Дависа Бертанса...

Према првим рачуницама, Сан Антонио би могао да направи простор у буџету за Џејмсов уговор ако би се одрекао Тонија Паркера и Денија Грина. Такође, упитан би био и статус Ламаркуса Олдриџа...

Одлука ће, наравно, бити на Џејмсу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар