Gdje će Lebron? Pop ga zove u Teksas!

Najdominantniji igrač današnjice razmatra svoje opcije.

Košarka 12.06.2018 | 14:30
Gdje će Lebron? Pop ga zove u Teksas!
Vreme je za treći deo "Odluke".

"The Decision", TV šou u kojem je Lebron Džejms 2010. rekao da "nosi svoj talenat" iz Klivlenda u Majami, bio je NBA događaj godine. Nakon što je iscrpeo opcije sa Kavsima i shvatio da će morati da na drugom mestu osvoji titulu, "Kralj" se preselio na Floridu i tamo stavio dva prstena na ruku.

Posle četiri godine na obali Atlantika, Džejms se vratio u Klivlend i svom gradu doneo prvu titulu, 2016. U međuvremenu je tri puta gubio od Golden Stejta i ove godine ponovo došao "do zida", shvativši da sa (ovakvim) Klivlendom neće moći da ugrozi najdominatniji NBA tim.

Posle šestog poraza u svom devetom velikom finalu, Lebron ponovo razmatra opcije, a američki mediji odavno nagađaju gde će se (i da li će se) preseliti tokom leta.

U Klivlendu se polako mire sa činjenicom da će se Džejms spakovati i otići.

Prema pisanju "En-Bi-Sija" (NBC), osim Klivlenda, za Lebronov potpis ovog leta najkonkretnije su zainteresovana još tri tima - Filadelfija, Hjuston i Lejkersi. 

Spisak onih koji bi rado voleli Džejmsa tu se ne završava. 

"Rečeno mi je da je i uvek ubedljivi trener San Antonija Greg Popovič takođe spreman da pokuša da razgovara sa Lebronom i da ga ubedi da se preseli na jug Teksasa", objavio je novinar Njujork Tajmsa Mark Stejn.

Odgovor na pitanje gde će Lebron otići i dalje je teško predvideti, jer će Klivlendova "dvadeset trojka" razmotriti sve opcije pre nego što donese odluku. Da ga u San Antoniju žele i dozivaju nije potrebno naglašavati, s obzirom na fotografiju koju je na svoj Twitter profil okačio i košarkaš Sparsa Dedžonte Marej.

San Antonio je ove sezone pobedio u 48 utakmica i izneo tešku godinu bez svoje prve zvezde Kavaija Lenarda. Ako bi on bio uparen sa Lebronom, onda je lako pretpostaviti da bi i Manu Đinobili ostao u ekipi, uz starosedeoce Pau Gasola, Rudija Geja, Davisa Bertansa...

Prema prvim računicama, San Antonio bi mogao da napravi prostor u budžetu za Džejmsov ugovor ako bi se odrekao Tonija Parkera i Denija Grina. Takođe, upitan bi bio i status Lamarkusa Oldridža...

Odluka će, naravno, biti na Džejmsu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar