ПСЖ на удару УЕФА-е!

Изрицање казне у уторак, Гуедеш гаси пожар трансфером од 50. 000. 000! Иде у Валенсију.

Фудбал 10.06.2018 | 21:45
ПСЖ на удару УЕФА-е!
Радио Монте Карло тврди да је све већ готово. Гонсало Гуедеш, који је протекле сезоне блистао у Валенсији, остаће на Местаљи пошто су Слепи мишеви успели да убеде Пари Сен Жермен да спусти цену за врсног Португалца. Према последњим информацијама, Гуедеш ће Валенсију коштати 50.000.000 евра, а Свеци ће обезбедити тако што ће задржати право прече куповине или ће у уговор убацити клаузулу по којој ће моћи да за сличан новац откупе назад брзоного крило.

Парижани овог пута баш и нису имали много избора, пошто им због Уефине истраге о кршењу финансијског фер плеја гори оод ногама. Ни ова Гуедешова продаја неће сасвим угасити пожар, пошто је клубу наводно потребно око 70.000.000 евра да закрпи само најкритичније рупе. Међутим, костур тима је већ оформљен, има ту и играча за којима ПСЖ неће плакати, а који ће моћи да донесу одређену суму новца, попут Анхела Ди Марије, Левина Курзаве, Хавијера Пастореа…

Међутим, велико је питање да ли ће Пари Сен Жермен моћи да као и претходних сезона настави са праксом да у сваком прелазном року додатно оснажује екипу. Јер чини се да је већ стао на жуљ и Уефу и старој европској аристократији оличеној пре свих у шпанским и италијанским клубовима који наводно врше велики притисак на евроску кућу фудбала.

У петак су надлежни разговарало о Пари Сен Жерменовом случају и наводно донели одлуку да Свеце не избацују из Лиге шампиона. Али ће зато, пише Журнал Ду Диманш, бити строгих финансијских рестрикција, па ПСЖ наводно неће моћи да купује играче пре но што Уефи детаљно образложи којим ће новцем тај трошак покрити. Имаће и јасно зацртане циљеве – као оно када нама у Србији Међународни монетарни фонд каже шта треба да радимо – у погледу годишњих обрачуна. Сваки динар мора ће да буде образложен. И вероватно да “набилдовани” спонзорски уговори са државним компанијама више неће моћи да послуже као оправдање.

Мада ваља и сачекати тај уторак, па да видимо шта ће Уефа рећи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар